ANAF are acces la conturile tale din 11 ianuarie

  • ANAF are acces din 11 ianuarie la conturile din bănci ale populaţiei şi firmelor
  • România se conformează unei directive europene
  • Acest lucru are ca scop prevenirea şi combaterea spălării banilor
4423 afișări
Imaginea articolului ANAF are acces la conturile tale din 11 ianuarie

De azi, ANAF are acces la conturile din bănci ale populaţiei şi firmelor, pentru a identifica mişcările de bani şi beneficiarii reali ai sumelor. Sunt vizate şi criptomonedele. Băncile şi instituţiile care au conturi financiare pentru companii şi persoane fizice sunt obligate să trimită către ANAF toate informaţiile financiare legate de mişcarea conturilor. România transpune prin acest registru o directivă europeană pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor.

„România risca infringementul, risca să fie sancţionată prin netraspunerea în legislaţia naţională a modificărilor aduse în 2018 unei directive europene din 2015 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor şi finanţării terorismului. Chiar avem un proces pe rol la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene din transpunerea în legislaţia europeană a acestor directive.

Băncile din România erau oricum obligate să ceară sursă fondurilor pentru fiecare tranzacţie mai mare sau suspectă, să actualizeze datele personale ale clienţilor şi să ceară beneficiarul real al fondurilor. Acum toate aceste date sunt centralizate la ANAF, într-un registru central electronic”, a explicat Irina Chiţu, analist financiar. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anaf,
acces,
fonduri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici