ANAF: Direcţia Antifraudă monitorizează comerţul cu produse care s-au scumpit nejustificat

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că Direcţia Generală Antifraudă Fiscală monitorizează comerţul cu produse care s-au scumpit nejustificat. Nerespectarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare se sancţionează cu amenzi de până la 70 de mii de lei, a mai anunţat ANAF.

1702 afișări
Imaginea articolului ANAF: Direcţia Antifraudă monitorizează comerţul cu produse care s-au scumpit nejustificat

ANAF: Direcţia Antifraudă monitorizează comerţul cu produse care s-au scumpit nejustificat

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, instituţia verifică în aceste zile respectarea măsurilor prevăzute de ordonanţele militare.

Astfel, inspectorii controlează dacă sunt supendate comercializarea consumului produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, a activităţilor comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear şi de îngrijire personală, a comerţului în centrele comerciale, unde este permisă doar vânzarea de produse alimentare, veterinare sau farmaceutice, a produselor şi serviciilor de optică medicală, a serviciilor de curăţătorie şi a produselor electronice şi electrocasnice, dacă operatorii economici respectivi asigură livrarea la domiciliu.

Confrom ANAF, încălcarea măsurilor stabilite în ordonanţele militare se sancţionează cu amendă contravenţională de la 1.000 lei la 70.000 lei.

De asemenea, ANAF a anunţat că monitorizează comerţul cu produse care s-au scumpit nejustificat.

„Ca urmare a dinamicii preţurilor, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF monitorizează şi analizează comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, pentru asigurarea unui mediu concurenţial onest şi a accesibilităţii mijloacelor de prevenire a infectării. Monitorizarea variaţiilor de preţuri şi verificarea modului de declarare a obligaţiilor fiscale aferente veniturilor realizate în această perioadă include atât dispozitive medicale (măşti, mănuşi, biocide, dezinfectanţi) şi alte echipamente de protecţie sanitară, care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, cât şi produse alimentare esenţiale specifice coşului de bază”, se arată în comunicatul ANAF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici