Analiza ministrului Sănătăţii după prima zi de libertate: ”Ar fi păcat să anihilăm această evoluţie bună” / Reacţia lui Nelu Tătaru după protestul din Piaţa Victoriei

Nelu Tătaru, minstrul Sănătăţii, îi avertizează pe români să nu confunde starea de alertă cu starea de libertate generală.

9529 afișări
Imaginea articolului Analiza ministrului Sănătăţii după prima zi de libertate: ”Ar fi păcat să anihilăm această evoluţie bună” / Reacţia lui Nelu Tătaru după protestul din Piaţa Victoriei

Ministrul Sănătăţii atrage atenţia că dacă regulile de distanţare socială şi cele de igienă nu vor fi respectate ne putem întoarce de unde am plecat. În cel mai bun caz. În cel mai grav scenariu, poate urma o situaţie mult mai complicată şi mai dificilă decât cea din care tocmai am ieşit.

 
"Eu cred că după două luni de izolare la domiciliu sau carantină ar fi trebuit să înţelegem multe lucruri. În toată această perioadă am vorbit de recomandări, de precauţii, au fost momente în care trebuia să ne gândim că fiecare minut în care ne-am abţinut la anumite lucruri pregătea o relaxare. Azi (n.red. vineri, 15 mai), acea relaxare am putut-o vedea într-un context în care s-a transformat într-o eliberare", a declarat Nelu Tătaru pentru RealitateaPlus.
 
Oamenii nu au respectat regulile privind transportul în comun sau adunările, aşa cum a fost cazul protestului din Piaţa Victoriei. Ministrul Sănătăţii spune că în următoarele câteva zile vom vedea dacă vor exista urmări ale acestui gen de comportament.
 
"Acest lucru îl vom vedea în următoarele 2 zile, aşa cum s-a întâmplat după weekendul de Paşte sau cu cel de la 1 Mai. Cam atât durează până la manifestarea patologiilor pulmonare şi a COVID. Sunt momente pe care trebuie să le gestionăm. Un moment de neatenţie poate duce la creşterea imediată a numărului de cazuri şi pericolul este să nu le putem gestiona, la un moment dat, în secţiile de terapie intensivă. Suntem încă în panta descendentă şi ar fi păcat să anihilăm această evoluţie bună. Suntem într-un moment pe care ar fi trebuit să-l gestionăm mai bine, într-un moment favorabil", a mai punctat Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici