ANALIZĂ: România la bilanţ, trei luni de la primul caz de COVID 19. Cum arată cifrele?

  • Pe 26 februarie a fost confirmat primul caz de COVID 19 pe teritoriul României
  • În prezent, România are 18.429 de cazuri de COVID 19 dintre care 11.874 de persoane au fost declarate vindecate
  • 1.210 persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul epidemiei în România, fiind 63 de decese înregistrate la un milion de oameni
8875 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: România la bilanţ, trei luni de la primul caz de COVID 19. Cum arată cifrele?

Au trecut trei luni de la primul caz de COVID 19 în România. Pe 26 februarie a fost confirmat un bărbat de 20 de ani din Gorj care intrase în contact cu un italian infectat cu noul coronavirus.

În prezent, România are 18.429 de cazuri de COVID 19 dintre care 11.874 de persoane au fost declarate vindecate, comparativ cu luna precendentă sunt raportate de 4 ori mai multe vindecări.

Cum a evoluat epidemia şi testarea în cele trei luni de epidemie?

Numărul de cazuri noi de la noi a urcat la început cu câteva cazuri noi pe zi.

Pe 14 martie România a intrat în scenariul 3 de epidemie, având 102 cazuri de COVID 19. La nivel naţional exista deja o temere că numărul de cazuri va exploda odată cu întoarcerea disaporei

Erau 14.573 de persoane erau în izolare la domiciliu şi se aflau sub monitorizare medical, iar autorităţile au efectuat aproape 3.000 de teste.

Pe 16 martie preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenţă.

Pe 22 martie au fost înregistrate primele trei decese din cauza noului coronavirus.

La o lună de la debutul epidemiei în România existau 1.029 de cazuri, în carantină instituţionalizată se aflau 6.151 de persoane, iar alte 110.042 de persoane au fost în izolare la domiciliu. Până pe 26 martie, au fost prelucrate  15.998 de teste.

 

60 de zile de epidemie COVID 19

Pe 26 aprilie erau confirmate 11.036 de cazuri cu noul coronavirus. Numărul de îmbolnăviţi a crescut de zece ori într-o lună.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Suceava 2.613 persoane erau infectate cu COVID 19.

În această perioadă şi capacitatea de testare a crescut mult, ajungând pe 26 aprilie să fie efectuate  136.518 de teste.

În toată acesta perioadă trendul de confirmaţi pozitivi din numărul de testaţi s-a menţinut la 10%. Adică din numărul de teste efectuate în 24 de ore, 10 % erau şi confirmaţi cu noul coronavirus.

 

Cum stă România la rata de mortalitate comprativ cu alte ţări?

1.210 persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul epidemiei în România, fiind 63 de decese înregistrate la un milion de oameni.

Spania a înregistrat 26.837 de decese, asta înseamnând 574 de morţi la un milin de oameni.

În Italia 28.432 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza COVID 19, având 544 de persoane decedate la un milion de locuitori.

În Germani 8.432 de persoane şi-au pierdut viaţa, fiind ţara cu o rata de deces relativ mică, de 101 persoane decedate la un milion de locuitori.

SUA se apropie de o sută de mii de decese din cauza noului coronavirus, având 302 de decese raportate la un milion de americani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici