Analizele asistentului medical suspect de coronavirus. DSP Timiş anunţă că bărbatul nu are gripă

  • DSP Timiş susţine despre tânărul de 25 de ani din Reşiţa care a îngrijit în Germania patru persoane confirmate cu coronavirus că nu are gripă
  • Analizele pentru coronavirus sunt aşteptate din Bucureşti
4921 afișări
Imaginea articolului Analizele asistentului medical suspect de coronavirus. DSP Timiş anunţă că bărbatul nu are gripă

Sursa FOTO: Profimedia

Cei de la DSP Timiş spun că au fost anunţaţi miercuri dimineaţă de către medicul de garda de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr Victor Babes” că la camera de gardă s-a prezentat un pacient cu suspiciune de coronavirus, transportat în condiţii de siguranţă, „conform metodologiei şi protocolului, în izoleta, din localitatea Reşiţa”.

Informaţiile primite de autorităţile din Timiş, de la medicul de gardă, au fost că:

- pacientul de 25 de ani, asistent medical la spitalul Trostberg- Germania, având contact cu 4 persoane confirmate cu coronavirus, pe care le-a îngrijit până în data de 05.02.2020. La locul de muncă din Germania au fost folosite toate măsurile de siguranţă şi protecţie.

În data de 07.02.2020 ajunge la Reşiţa, cu maşina personală, la locuinţa părinţilor. Simptomatologia debutează în 10 februarie cu febră 39.5 disfagie, tuse iritativă, îşi administrează Nurofen.

În data de 11.02.2020 se prezintă în UPU de la Spitalul Judeţean Reşiţa, de unde este transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr Victor Babeş” Timişoara - ora sosirii 01.50, în 12.02.2020, unde este izolat conform metodologiei şi protocolului.

Test de gripă negativ. Se recoltează exudate feringiene şi nazale, sânge integral pentru coronavirus.

Probele ajung la ora 09.15 la DSPJ Timiş şi sunt trimise la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. „Matei Balş” Bucuresti, pentru confirmare.

Asistentul medical din Reşiţa care a lucrat în Germania şi a intrat în contact cu 4 bolnavi de coronavirus a fost trimis de la Reşiţa la Timişoara şi se aşteaptă rezultatele analizelor. Între timp, 5 cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină, monitorizată fiind şi familia tânărului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici