Anastase, gazdă la Parlament, a dansat în horă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, le-a prezentat, sâmbătă, celor veniţi la Palatul Parlamentului, sălile în care aleşii lucrează, a făcut zeci de fotografii cu vizitatorii, a dansat în horă alături de o formaţie folclorică şi şi-a cumpărat o păpuşă şi o ladă de zestre în miniatură.

24 afișări
Imaginea articolului Anastase, gazdă la Parlament, a dansat în horă

Anastase, gazdă la Parlament, a dansat în horă (Imagine: Bogdan_Stamatin/Mediafax Foto)

Încă de dimineaţă, Anastase a fost prezentă în biroul ei, unde îi primea aproape pe bandă rulantă pe vizitatorii matinali sosiţi să viziteze a clădirea, a doua ca mărime în lume, în cadrul acţiunii "Porţi deschise".

"Doar Elena Udrea lipseşte", spunea un bărbat, în timp ce intra în biroul preşedintei Camerei Deputaţilor. După ce a făcut această observaţie, bărbatul a făcut vesel poze cu Roberta Anastase.

Aceasta le-a arătat vizitatorilor sala în care deputaţii lucrează şi şi-a exprimat speranţa că Parlamentul va deveni unicameral, iar numărul aleşilor se va micşora.

Roberta Anastase a prezentat şi încăperea în care se organizează conferinţele de presă de la Parlament, ea amintindu-şi de momentul în care a avut prima întîlnire cu ziariştii, în calitate de preşedinte al Camerei. "Prima mea întîlnire cu ziariştii nu a fost uşoară, a fost bine că am stat pe scaun, nu cred că aş fi rezistat în picioare", a spus ea.

"Este frumoasă doamna Roberta", "Vin aici pentru a treia oară", "Peste doi ani vor fi mai puţini parlamentari", au fost câteva dintre observaţiile celor care au mers pe culoarele Parlamentului.

Cel mai mic vizitator a fost o fetiţă de un an şi jumătate, venită cu biberonul la Palatul Parlamentului, împreună cu părinţii.

"Nu mă aşteptam să vină aşa mulţi, am zis că e 1 Mai şi mulţi pleacă din Bucureşti", a spus Anastase, care, după ce s-a pupat şi fotografiat cu cei dornici să imortalizeze momentul, s-a prins într-o horă a unui ansamblu folcloric, care susţinea un concert de muzică populară în ultima sală inclusă în circuitul de vizitare.

Întrebată de unde ştie să danseze hore, preşedinta Camerei Deputaţilor a răspuns: "Din campania din sat în sat. În fiecare sat dansam o horă".

Anastase s-a oprit şi la expoziţia cu vânzare de obiecte tradiţionale româneşti, organizată în curtea interioară a instituţiei, de unde şi-a cumpărat o păpuşă din cârpă şi o ladă de zestre în miniatură şi a primit în dar de la expozanţi o iconiţă, o traistă şi un borcan cu magiun de Topoloveni.

Până la ora 13.00, adică doar după trei ore de la începerea manifestării, trecuseră pragul Palatului Parlamentului circa 4.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici