Anchetă a Poliţiei după ce un copil de 11 ani a fost rănit de o leoaică la Parcul Zoo din Rădăuţi

Un copil în vârstă de 11 ani din Rădăuţi a ajuns la spital după ce a fost rănit de o leoaică de la Grădina Zoologică din oraş, unde a mers împreună cu alţi trei copii, fără a fi însoţiţi de vreun adult, iar Poliţia face cercetări în acest caz pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală.

542 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Poliţiei după ce un copil de 11 ani a fost rănit de o leoaică la Parcul Zoo din Rădăuţi

Anchetă a Poliţiei după ce un copil de 11 ani a fost rănit de o leoaică la Parcul Zoo din Rădăuţi (Imagine: Attila Szabo/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia Judeţeană Suceava, Poliţia Rădăuţi a fost sesizată telefonic, vineri după-amiază, de reprezentanţi ai Spitalului Municipal, că la unitatea medicală a fost adus un copil de 11 ani care avea plăgi zgâriate pe picioare şi care a spus că a fost rănit de un leu de la Grădina Zoologică din localitate.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că băiatul, care era însoţit de fratele său de 14 ani şi de alţi doi copii, toţi din Rădăuţi, au mers în vizită la Grădina Zoologică, unde paznicul, un bărbat de 58 ani, le-a dat bilet de intrare şi i-a lăsat în incinta parcului fără a-i însoţi.

Copiii s-au plimbat prin parc, iar când au ajuns în zona anexei în care sunt adăpostite animalele sălbatice pe timp de iarnă au intrat în anexă şi s-au apropiat de grilajul cuştii în care afla o leoaică. Ei au băgat un băţ printre gratii, moment în care leoaica a devenit agitată şi l-a zgâriat printre gratii pe copilul de 11 ani.

Băiatul a fost luat de fratele său mai mare, care şi-a sunat părinţii, fiind transportat de aceştia la Spitalul Municipal Rădăuţi şi ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde i-au fost acordate îngrijiri, fără a necesita internarea.

În acest caz, Poliţia a întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Zona unde sunt adăpostiţi leii, închisă vizitatorilor

Zona de la Grădina Zoologică din Rădăuţi unde sunt adăpostiţi leii pe timp de iarnă şi unde un copil de 11 ani a fost rănit de o leoaică va fi închisă vizitatorilor până când vor fi luate măsuri suplimentare de securitate, susţine primarul interimar al municipiului, Tiberiu Maerean.

Maerean a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX că incidentul produs vineri la Grădina Zoologică din municipiu, unde un copil a fost zgâriat de leoaică, este regretabil, iar ulterior s-a decis interzicerea accesului vizitatorilor în zona în care sunt adăpostiţi leii pe timp de iarnă întrucât s-a constatat că măsurile de siguranţă nu sunt suficiente.

"De luni urmează să luăm măsuri suplimentare, după care zona va fi redeschisă", a spus Maerean.

El a precizat că zona respectivă era inclusă într-un program de modernizare convenit cu Ministerul Mediului, dar că primarul suspendat, Aurel Olărean, a alocat fondurile pentru alte investiţii.

"Vom moderniza acea zonă a Parcului Zoologic care făcea parte din programul de modernizare, dar s-a deviat de la ceea ce s-a stabilit şi s-a făcut altceva", a susţinut Maerean.

El a mai spus că la Grădina Zoologică din Rădăuţi sunt patru leoaice şi un pui de leu, iar băiatul care a fost zgâriat de una dintre leoaice a fost protejat de îmbrăcămintea groasă, rănile suferite nefiind grave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici