Anchetă după apariţia unor imagini cu doi adolescenţi umiliţi şi bătuţi. Între agresori, un minor

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Poliţia Olt au deschis o anchetă după ce doi adolescenţi au fost filmaţi în timp ce erau umiliţi şi bătuţi, la Giuvărăşti, agresorii fiind doi bărbaţi şi un minor în vârstă de 13 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

290 afișări
Imaginea articolului Anchetă după apariţia unor imagini cu doi adolescenţi umiliţi şi bătuţi. Între agresori, un minor

Anchetă după apariţia unor imagini cu doi adolescenţi umiliţi şi bătuţi. Între agresori, un minor (Imagine: Diana Iurkiewicz / Mediafax Arhiva Foto)

Doi adolescenţi, în vârstă de 15 şi 17 ani, din comuna Giuvărăşti, au fost bătuţi de doi bărbaţi din aceeaşi localitate, care îi suspectau de furt. Bărbaţii i-au chemat pe tineri la locuinţa unuia dintre ei, i-au închis în casă, unde i-au umilit şi bătut, întâmplarea fiind filmată, iar imaginile au ajuns la Poliţia Olt.

În filmarea realizată de agresori poate fi văzut şi un alt minor, în vârstă de 13 ani, care îl bate pe unul dintre băieţii chemaţi în casa agresorilor.

Totodată, în filmare se poate vedea cum cei doi tineri stau în faţa celor doi bărbaţi cerând iertare pentru faptele de care erau acuzaţi, iar la un moment dat, minorul în vârstă de 13 ani îl loveşte pe unul dintre tineri, sub privirile aprobatoare ale adulţilor.

Spre finalul filmării se poate vedea cum unul dintre bărbaţi îi loveşte puternic pe băieţi.

Poliţiştii au deschis, în această cauză, un dosar de cercetare penală pentru loviri şi alte violenţe, după ce imaginile cu agresiunea au ajuns în posesia lor.

Totodată, directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că a solicitat Primăriei Giuvărăşti o anchetă pentru a se stabili dacă minorii se află în situaţie de risc.

„Am văzut şi eu cazul şi am luat legătura cu Primăria Giuvărăşti. Ştiu că este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 ani şi un minor care au fost bătuţi de către un alt minor şi de un unchi al acestuia. Am solicitat Primăriei Giuvărăşti o anchetă socială la domiciliul minorilor, să precizeze dacă se află în situaţia de risc”, a afirmat Piroşca.

Potrivit sursei citate, o atenţie deosebită va fi acordată în cazul minorului în vârstă de 13 ani care ia parte la actele de violenţă şi îl bate pe unul dintre adolescenţi, încurajat fiind de unul dintre adulţi.

„În ceea ce priveşte violenţa copilului care a fost agresor, se ocupă organele abilitate. Din câte cunoaştem noi până acum, măsura va fi de supraveghere specializată. În situaţia în care părintele nu poate asigura supravegherea specializată, în urma evaluării, dacă se impune, vom ajunge până la o măsură de protecţie specială. Se va face o evaluare şi socială, dar şi din punctul de vedere al faptelor comise”, a mai declarat Piroşca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici