Video Anchetă după ce un băiat de 13 ani ar fi fost agresat la şcoală de mamele unor colegi: Copilul meu a fost bătut cu bestialitate. Vreau dreptate, doamna director să plătească / Elevi: Incidentul ridică semne de întrebare cu privire la securitate

Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă la o şcoală generală din Constanţa după ce un elev în vârstă de 13 ani ar fi fost agresat pe holurile instituţiei de învăţământ de către mamele unor colegi, care veniseră să depună o plângere împotriva sa.

2410 afișări

Incidentul s-a petrecut marţi, la Şcoala Gimnazială nr. 28 ”Dan Barbilian” din Constanţa, poliţiştii fiind sesizaţi de directorul unităţii de învăţământ.

Acesta spune că mamele veniseră la şcoală ca să depună o plângere împotriva băiatului, care le-ar fi terorizat copiii, dar lucrurile au degenerat, iar acestea s-au repezit asupra copilului, lovindu-l chiar pe holurile instituţiei.

Imaginile au fost filmate de către colegi, cu telefoanele mobile, şi au ajuns astfel şi pe reţelele de socializare.

”Copilul meu a fost bătut cu bestialitate de către trei mămici în şcoala gimnazială 28 Dan Barbilian Constanţa!”, a postat chiar mama băiatului.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti ai Secţiei 3 Constanţa, care au deschis o anchetă.

”Un elev al respectivei unităţi de învăţământ ar fi fost agresat fizic, în pauza dintre cursuri, de două femei, în vârstă de 30, respectiv 37 de ani. Cele două persoane în cauză sunt mamele a doi elevi, colegi de clasă cu persoana vătămată”, au precizat poliţiştii.

Băiatul agresat va fi examinat medico-legal, iar în cauză se fac deocamdată cercetări pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, şi conducerea şcolii a început o anchetă internă.

Elevi: Incidentul de la şcoala din Constanţa ridică semne de întrebare cu privire la securitate

Asociaţia Elevilor din Constanţa condamnă în termeni duri incidentul de la Şcoala gimnazială nr. 28 din Constanţa, afirmând că ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea unităţilor de învăţământ de a asigura securitatea fizică a elevilor.

Reprezentanţii elevilor solicită tragerea la răspundere a vinovaţilor şi asigurarea pazei unităţilor de învăţământ.

”Acest incident este deosebit de grav şi ne ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea unităţilor de învăţământ de a asigura securitatea fizică a elevilor. Conducerea unităţii de învăţământ se face direct răspunzătoare de cele întâmplate, iar în acest sens solicităm Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Ministerului Educaţiei Naţionale să demareze de urgenţă o anchetă, a cărei concluzii să fie făcute publice în cel mai scurt timp, precum şi să desfacă contractul de muncă al persoanelor care se fac vinovate de producerea acestui incident”, spun reprezentanţii AEC.

Totodată, ei consideră ”imperios” ca organele de cercetare penală să deschidă un dosar cu privire la săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţă şi să dispună măsurile care se impun, având în vedere circumstanţele agravante.

De asemenea, ei cer primarului Constanţei să dispună asigurarea pazei unităţilor de învăţământ.

”Este extrem de grav faptul că nişte persoane din exterior au putut intra libere în şcoală, lovind cu brutalitate un elev pe hol, în văzul altor copii. Acest incident nu are nicio legătură cu modul în care ar trebui să arate o unitate de învăţământ în anul 2018, reprezentând rezultatul refuzului constant al Primăriei Municipiului Constanţa de a asigura paza unităţilor de învăţământ. Solicit primarului Decebal Făgădău ca în proxima şedinţă de Consiliu Local să pună ordinea de zi un proiect de hotărâre în acest sens, pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc, iar elevii constănţeni să nu mai fie nevoiţi să vină la cursuri într-un mediu lipsit de siguranţă, care le pune în pericol integritatea fizică”, a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Manda.

Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă la o şcoală generală din Constanţa după ce un elev în vârstă de 13 ani ar fi fost agresat pe holurile instituţiei de învăţământ de către mamele unor colegi, care veniseră să depună o plângere împotriva sa.

Mama băiatului bătut într-o şcoală din Constanţa: Vreau dreptate, doamna director să plătească

Mama băiatului bătut pe holurile unei şcoli din Constanţa de către mamele unor colegi spune că vrea să se facă dreptate şi ”doamna director să plătească”.La rândul lui, copilul lovit a spus că paznicul şcolii nu a intervenit, iar mamele bătăuşe au lovit şi alţi copii.

Mirela Bădulescu, mama copilului lovit, Mustafa, a povestit, miercuri, presei, că femeile care i-au agresat băiatul veniseră la şcoală pentru o reclamaţie.

”A fost o reclamaţie la doamna director, nesemnată. În momentul doi, când am chemat Poliţia, dânsa a plecat între timp la secretariat şi i s-a pus o ştampilă pe acea cerere de înregistrare. De ce, ca să aibă o dovadă la mână că a fost făcută sesizarea? (…) Vreau să se facă dreptate. E foarte speriat. Vreau să se facă dreptate şi doamna director să plătească, cea care a refuzat să cheme ambulanţa şi poliţia şi m-a dat afară din şcoală cu copilul, chipurile pentru că aş face gălăgie şi nu am dreptul să stau în şcoală, într-o instituţie de stat. Unde este securitatea copiilor noştri?”, a spus Mirela Bădulescu.

Ea a recunoscut că fiul său ar fi avut unele conflicte cu colegii, dar s-ar fi împăcat.

”Ştiu că înainte de vacanţa de iarnă au avut copiii un conflict între ei, domnul diriginte sesizându-mă. S-au împăcat copiii. Vorbesc, zâmbesc împreună, ce s-a întâmplat ieri nu ştiu. (…)”, a declarat Mirela Bădulescu, cerând să-i fie făcută dreptate.

”Vreau să plătească prin puşcărie. Am pretenţia ca statul român să facă legea”, a adăugat mama băiatului.

La rândul lui, elevul agresat, Mustafa, a spus că incidentul în care a fost implicat s-a petrecut în timp ce era în pauză, fiind ”lovit pe la spate”.

”Eram în holul şcolii, la etajul doi, şi vorbeam cu doi băieţi. Deodată vine de la spate o mămică şi îmi dă cu ceva în cap. Nu am mai văzut nimic, am căzut pe jos. După aceea mai vin încă două, înalte, nu ştiu ce s-a întâmplat.(…) Eu am crezut că erau nişte copii, nu mi-am dat seama că erau nişte doamne. (…)Nu-mi este frică să mai merg la şcoală. Eu puteam să mă apăr, dar nu am văzut pe nimeni în faţă, m-au luat pe la spate”, a povestit Mustafa.

Potrivit băiatului, paznicul şcolii nu a intervenit.

”Sora mea şi un coleg s-au băgat în faţă. Doamnele acelea fără inimă au dat şi în ei, le-au dat un pumn, doi. Eu am aşteptat, am zis să nu mă ripostez, am zis că vin paznicii. Dar niciun paznic nu era, s-a băgat doamna de Română şi doamna de Sport, s-au băgat femeile şi paznicii nu au venit”, a adăugat copilul.

El a spus că nu are conflicte cu colegii de clasă, iar unele din acţiunile sale sunt glume făcute cu colegii.

Sora lui Mustafa, Jamila, care la cei 16 ani este în clasa a opta, a declarat în faţa presei cum a fost şi ea agresată în timp ce încerca să intervină în ajutorul fratelui ei.

”Eram în clasă, era în pauză. A venit o copilă din şcoală să mă anunţe că e o bătaie. Credeam că se ceartă fratele meu cu nişte copii, dar, de fapt, când am ajuns acolo, erau nişte femei, una mică de statură şi două mai mari, mai uriaşe, erau mai mari decât bărbaţii… Am alergat, pe cea mică am prins-o de mâini şi am dat-o mai în spate, să îmi pot apăra fratele. Şi, în timp ce îmi apăram fratele, mi-am luat nişte pumni, nu ştiu de la care din ele, şi a intervenit în acelaşi moment îngrijitorul şcolii şi doamnele profesoare”, a povestit şi Jamila.

Conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 28 ”Dan Barbilian” spune că Mustafa este un copil problemă, care a fost implicat în diverse conflicte cu colegii, a trecut prin mai multe comisii de disciplină, i s-a scăzut nota la purtare şi a rămas repetent, dar niciuna dintre aceste pedepse nu a reuşit să-l liniştească. Din cauza comportamentului, el a fost transferat în mai multe unităţi de învăţământ, iar la Şcoala nr. 28 s-a încercat chiar consilierea psihologică, dar şi el şi mama lui au refuzat.

Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă la o şcoală generală din Constanţa după ce un elev în vârstă de 13 ani a fost agresat pe holurile instituţiei de învăţământ de către mamele unor colegi, care veniseră să depună o plângere împotriva sa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici