Anchetă, după ce un medic de gardă ar fi refuzat să asiste o femeie la naştere. Directorul Spitalului Municipal Hunedoara: Doctorul nu a putut fi contactat, e în concediu medical, suferă de o boală incurabilă în fază terminală

Conducerea Spitalului Municipal Hunedoara a început o anchetă internă, iar poliţiştii hunedoreni fac cercetări, după ce un medic de gardă ar fi refuzat să asiste o femeie la naştere. Copilul a fost transferat la o unitate medicală din Timişoara, cu grave probleme de sănătate.

664 afișări
Imaginea articolului Anchetă, după ce un medic de gardă ar fi refuzat să asiste o femeie la naştere. Directorul Spitalului Municipal Hunedoara: Doctorul nu a putut fi contactat, e în concediu medical, suferă de o boală incurabilă în fază terminală

Anchetă, după ce un medic de gardă ar fi refuzat să asiste o femeie la naştere. Directorul Spitalului Municipal Hunedoara: Doctorul nu a putut fi contactat, e în concediu medical, suferă de o boală incurabilă în fază terminală

Tatăl unui bebeluş născut în data de 20 iunie, la Spitalul Municipal Hunedoara, având o greutate de cinci kilograme, a depus o plângere penală şi a făcut o sesizare la Colegiul Medicilor.

Bărbatul spune că bebeluşul a suferit traumatisme la naştere, din cauza cărora are probleme grave de sănătate, după ce medicul de gardă a refuzat să o asiste pe soţia sa la naştere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Hunedoara, Laura Năstase, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că medicul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, după plângerea penală făcută.

“Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara a primit o sesizare, şi în baza sesizării, poliţiştii de la Hunedoara efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În momentul de faţă s-au dispus mai multe constatări şi expertize medico-legale, iar în funcţie de rezultatul acestora se va stabili dacă într-adevăr cineva se face vinovat sau nu de ceea ce s-a reclamat”, a afirmat Laura Năstase.

O anchetă internă a fost deschisă şi de conducerea Spitalului Municipal Hunedoara, directorul instituţiei declarând că medicul de gardă care ar fi refuzat să asiste femeia la naştere nu a putut fi contactat, pentru că este în concediu medical, suferind de o boală incurabilă.

“Am deschis o anchetă internă, am convocat Consiliul Medical, o să vedem exact rezoluţia pe care Consiliul Medical o dă. Aici sunt mai multe de discutat: mămica avea şi o infecţie urinară, era diabetică, nu urma tratamentul, este adevărat că nici medicul nu a fost prezent la momentul naşterii. Sunt mai multe de discutat şi tocmai de aceea am convocat Consiliul Medical, care cercetează. Pe lângă asta, este o anchetă în lucru şi la Colegiul Medicilor. Cu medicul care trebuia să o asiste pe mămică la naştere nu am vorbit, este o situaţie mai delicată, medicul este în concediu medical, are o boală incurabilă, este în fază terminală”, a declarat directorul Spitalului Municipal Hunedoara, Radu Budae.

În acest moment, bebeluşul se află în stare critică, fiind transferat la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici