Anchetă epidemiologică în şcoli din Mehedinţi, unde unde mai mulţi elevi şi profesori au TBC

Medicii epidemiologi au declanşat, vineri, o anchetă în unităţi de învăţământ din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, după ce au fost descoperite mai multe cazuri de tuberculoză la elevi, dar şi la cadre didactice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1500 afișări
Imaginea articolului Anchetă epidemiologică în şcoli din Mehedinţi, unde unde mai mulţi elevi şi profesori au TBC

Anchetă epidemiologică în şcoli din Mehedinţi, unde unde mai mulţi elevi şi profesori au TBC (Imaqine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Doi profesori şi trei elevi din două unităţi de învăţământ din Drobeta Turnu Severin au fost depistaţi cu tuberculoză, iar în cazul a altor şase copii s-a constatat că sunt sensibil la bacilul care transmite boala.

„În acest moment, la liceul numărul 4 sunt două cazuri. Cu ocazia luptei în focar s-au mai găsit şase cu reacţie pozitivă la intradermoreacţie, dar acesta nu este un criteriu pentru a avea tuberculoză. Cei şase au primit tratament profilactic. La şcoala generală 15 este un cadru didactic cu o tuberculoză extrapulomnară, deci nu este contagios, dar cu ocazia luptei în focar s-a mai descoperit un elev de clasa a VIII-a pozitiv şi un alt cadru didactic cu antecedente bacilare, care este reinfectat şi este pozitiv”, a declarat Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit acesteia, şi la Liceul Halânga este un elev suspect de tuberculoză, căruia i se fac analize. Elevul de clasa a VIII-a, s-a îmbolnăvit acasă, iar acum este sub supraveghere medicală.

Cei doi dascăli cu TBC sunt în concedii medicale, orele lor fiind acoperite de profesori suplinitori.

După depistarea cazurilor de TBC, elevii şi cadrele didactice care au luat contact cu cei bolnavi, au fost supuşi unor investigaţii medicale amănunţite.

„Cei sub 18 ani au fost trimişi să facă intradermo reacţia la tuberculină, iar pentru cei peste 18 ani s-a emis bilet de trimitere către radiologie”, a afirmat Cristina Chiriloiu, purtător de cuvânt al DSP Mehedinţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici