Anchetă epidemiologică la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după un caz confirmat de coronavirus

  • Mai multe cadre medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Iaşi vor fi testate pentru coronavirus
  • Măsura a fost luată după ce un pacient al unităţii medicale a fost confirmat cu noul COVID-19
  • Ancheta epidemiologică este în curs
2780 afișări
Imaginea articolului Anchetă epidemiologică la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după un caz confirmat de coronavirus

Pacientul de la Institutul de Boli Cardiovasculare a fost confirmat cu COVID-19 în cursul zilei de vineri.

„Acesta se afla în spital de pe data de 20 martie 2020 cu diagnosticul de endocardită, fără a prezenta un context epidemiologic. Medicii din cadrul IBCV Iaşi au afirmat că pacientul a prezentat ulterior o simptomatologie netipică manifestată în principal prin subfebrilitate. După ce au fost excluse alte posibile cauze, medicul curant a efectuat bolnavului un test rapid pentru coronavirus din dotarea spitalului, iar acesta a fost depistat pozitiv”, se arată în informarea DSP Iaşi.

Testarea rapidă a fost urmată de una realizată de DSP Iaşi, testare, care la rândul său a fost pozitivă.

Pacientul a fost, ulterior, transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„În momentul de faţă este declanşată o anchetă epidemiologică în cadrul căreia au fost identificaţi şi testaţi contacţii de salon. De asemenea, epidemiologul din cadrul IBCV Iasi stabileşte şi contacţii spitalului, iar cei care sunt identificaţi în momentul de faţă sunt izolaţi", au anunţat reprezentanţii DSP Iaşi.

Personalul medical care a lucrat în zilele în care pacientul a fost internat la IBCV au fost trimise la domiciliu.

„Am dispus ca personalul de la Clinica de Cardiologie să nu circule în alte departamente ale Institutului de Boli Cardiovasculare. Toate persoanele care au fost în ture am considerat să le consemnăm la domiciliu, să fie izolate cu familia. (...) Cei care se vor dovedi contacţi direcţi vor fi trecuţi pe listă şi vor fi testaţi conform protocoalelor în vigoare. (...) Am dispus restricţionarea personalului din alte secţii la nivelul etajului patru, iar la schimbarea turelor personalul va intra etapizat la vestiare evitând contactul între ei cu păstrarea distanţei recomandate de 2 metri", a declarat, sâmbătă, presei, Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici