Anchetă în cazul unei profesoare din Petroşani, care a „predat” istoria familiei Iacob-Ritzi

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara au demarat o anchetă în cazul unei profesoare care a „predat” la cursuri istoria primarului Tiberiu Iacob-Ridzi şi a soţiei sale, Monica, dascălul fiind filmat, iar imaginile au ajuns pe o reţea de socializare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

7799 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul unei profesoare din Petroşani, care a „predat” istoria familiei Iacob-Ritzi

Anchetă în cazul unei profesoare din Petroşani, care a „predat” istoria familiei Iacob-Ritzi (Imagine: Andrei Spriache/ Mediafax Foto)

O profesoară de istorie de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroşani le-a vorbit elevilor la ora de curs despre familia Ridzi - Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani şi despre Monica Iacob-Ridzi, fost deputat de Petroşani, în prezent aflată la Penitenciarul Gherla unde ispăşeşte o condamnare pentru fapte de corupţie.

Într-o filmare transmisă live pe o reţea de socializare de elevi se poate auzi lecţia ţinută de profesor în faţa elevilor săi.

Profesorul le-a explicat elevilor cum a furat Monica Iacob-Ridzi, deşi avea copil mic acasă.

„Când bagi mâna până aici în bani, nu te gândeşti că ai copii mici acasă (...) Când ştii că ai copil mic acasă te apuci să faci tâmpenii şi umbli cu bani publici şi furi din bani ca să te aresteze ăştia... Eşti tâmpit? Şi după aia urli că ai copii mici? Păi când ai furat n-ai avut copii mici?”, se aude, în fundal, vocea cadrului didactic.

În dialogul cu elevii, profesorul explică cum fostul deputat de Hunedoara, dar şi ministru al Tineretului şi Sportului, provine dintr-o familie „destul de bogată”.

”Ei sunt foarte bogaţi. Deci Monica provine dintr-o familie destul de bogată. Tibi, şi el momârlan de-al nostru, are şi el ceva bănuţi, nici el nu-i sărac. Deci nu-i o familie săracă”, mai spune profesorul de istorie.

Tot profesorul le explică elevilor că ”după faptă vine răsplată” şii, în plus, emite şi păreri despre starea de sănătate a Monicăi Iacob-Ridzi.

”Ai grijă ce faci că s-ar putea să se întoarcă împotriva ta. Dar legat de boală şi de cancer, nu vă faceţi probleme că eu sunt sigur, sunt aproape sigur că ea nu e bolnavă. Sunt vrăjeli ca să mai stea prin spitale, să iasă mai repede”, mai spune profesorul.

Elevii au aflat de la profesoară că Monica Iacob-Ridzi are rădăcini italiene.

”Ea provine dintr-o familie cu rădăcini în Italia. Am înţeles că familia are ceva mătuşi, unchi prin Italia care-s plini de bani, îs nişte conţi, baroni din ăştia italieni, cu castele... deci nu le plângem noi de milă. Şi Tibi-i momârlan, ce ai văzut vreun momârlan sărac?”, a completat cadrul didactic.

Inspectorul şef de la IŞJ Hunedoara, Maria Ştefănie, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a solicitat în scris conducerii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, unitatea unde a avut loc incidentul. luarea măsurilor legale pentru sancţionarea celor direct implicaţi în acest eveniment.

„Am vorbit cu conducerea şcolii, am văzut şi filmările. Este absolut regretabil, iar exemplele locale date de domnul profesor sunt total nepotrivite şi neinspirate. Am vorbit şi cu domnul primar (Tiberiu Iacob-Rdizi-n.red.) şi mi-am exprimat regretul pentru ceea ce s-a întâmplat la ora de istorie”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Maria Ştefănie.

Potrivit sursei citate, ancheta disciplinară va viza atât comportamentul cadrului didactic, cât şi atitudinea elevelor care au transmis ora de istorie în direct pe Facebook.

Mai mult, spune inspectorul şef, conducerea ISJ Hunedoara va realiza o serie de inspecţii la orele de istorie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici