Anchetă în cazul unui tânăr de 19 ani, care a murit la o zi după ce fusese la spitalul din Rădăuţi

Poliţia Judeţeană Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică s-au autosesizat şi fac anchete în cazul unui tânăr de 19 ani, candidat la bacalaureat, care a murit joi, după ce cu o zi înainte i se făcuse rău, mergând la spitalul din Rădăuţi, unde a fost consultat şi trimis acasă cu tratament.

330 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul unui tânăr de 19 ani, care a murit la o zi după ce fusese la spitalul din Rădăuţi

Anchetă în cazul unui tânăr de 19 ani, care a murit la o zi după ce fusese la spitalul din Rădăuţi

Tânărul, din localitatea Vicovul de Jos, a venit, miercuri, acasă după ce a susţinut proba de la bacalaureat şi i-a spus mamei sale că se simte rău, fiind dus la medicul de familie care l-a trimis la Spitalul Municipal Rădăuţi, pentru investigaţii medicale.

Familia tânărului susţine că la spital, după ce i s-au făcut analize, medicul i-a spus că nu este nimic grav şi l-a trimis acasă, prescriindu-i tratament ambulatoriu.

A doua zi după-amiază, tânărului i s-a făcut rău din nou şi a murit, iar potrivit concluziilor preliminare ale medicilor legişti cauza decesului a fost o ocluzie intestinală.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că instituţia s-a autosesizat în cazul decesului tânărului de 19 ani şi face verificări la Spitalul Rădăuţi.

El a spus că DSP Suceava a dispus ca o echipă formată din doi angajaţi ai instituţiei să meargă la Spitalul municipal Rădăuţi, pentru a verifica etapele stabilirii diagnosticului în acest caz.

"Se verifică documentele medicale, investigaţiile care au fost făcute în acest caz şi va fi solicitat şi raportul medicului legist care a efectuat necropsia", a precizat Abiţei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că poliţiştii efectuează cercetări pentru ucidere din culpă în acest caz.

Spitalul Municipal Rădăuţi a precizat, luni, într-un comunicat, că tânărul de 19 ani a venit la spital în 2 iulie la ora 13.00, adus de familie cu bilet de trimitere de la medicul de familie, fiind consultat şi investigat de medicul de gardă care a întocmit fişa de Compartiment de primire urgenţe (CPU).

"S-a prescris şi s-a administrat medicaţia necesară în perfuzie după care simptomatologia a dispărut. Pacientul a fost revăzut de către medicul de gardă de mai multe ori şi s-a propus reţinerea în CPU sub observaţie", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, mama şi sora pacientului au spus că vor să meargă cu tânărul la mănăstire şi că în zilele următoare trebuia să susţină o probă de bacalaureat şi că doreşte să se pregătească.

"În condiţiile date, medicul de gardă îi prescrie o reţetă şi recomandări de investigaţii de laborator urmând ca după susţinerea probei de Bacalaureat să vină să fie revăzut sau, la nevoie, să se adreseze spitalului oricând", precizează sursa citată.

Totodată, se menţionează că pacientul a părăsit unitatea sanitară însoţit de familie fără nicio acuză, în aceeaşi zi, la ora 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici