Anchetă în Craiova după ce un copil ar fi murit ca urmare a unor complicaţii apărute din cauza rujeolei

Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj face verificări după ce o fetiţă în vârstă de un an a murit, la Craiova, posibil în urma unor complicaţii apărute din cauza rujeolei, fetiţa nefiind vaccinată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

318 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Craiova după ce un copil ar fi murit ca urmare a unor complicaţii apărute din cauza rujeolei

Anchetă în Craiova după ce un copil ar fi murit ca urmare a unor complicaţii apărute din cauza rujeolei

Fetiţa se afla în grija bunicilor, alături de cei patru fraţi ai săi şi alţi verişori, părinţii fiind plecaţi în Italia. Ea a ajuns, luni noaptea, la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş” din Craiova cu pneumonie. Fetiţa a intrat în insuficienţă respiratorie şi s-a încercat transferul ei la Spitalul de Urgenţă din Craiova, însă a murit în ambulanţă.

"Starea sa a devenit critică, am sunat la SMURD pentru a fi preluată în urma unor complicaţii. A făcut pneumonie. S-a cerut transfer la Terapie Intensivă după ce a fost intubată la noi", a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş", Constantin Ecobici.

Medicii suspectează că au apărut complicaţii din cauza rujeolei.

"Este vorba despre o suspiciune de rujeolă. Copilul nu a fost vaccinat împotriva rujeolei. Au fost recoltate probe, trimise la Institutului de Sănătate Publică şi aşteptăm rezultatele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Acesta a adăugat că, potrivit primelor date pe care le au medicii, niciunul dintre copii nu a fost vaccinat.

Ceilalţi copii ai familiei, cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, au fost testaţi de medici pentru a se stabili dacă s-au îmbolnăvit de rujeolă. Doar în cazul unuia dintre ei a fost confirmată boala, copilul fiind internat în spital.

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a declanşat o anchetă în acest caz.

"Am demarat verificări în ceea ce înseamnă respectarea drepturilor copilului în familia respectivă, în principal dreptul la sănătate. Vrem să vedem dacă a fost înscris la medicul de familie, dacă a fost dus la medicul de familie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu.

Astfel de verificări se vor face şi în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi copii ai familiei, însă, deocamdată nu există suspiciuni cu privire la încălcarea drepturilor copilului.

Părinţii sunt aşteptaţi în aceste zile să se întoarcă din Italia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici