Anchetă în curs după ce zeci de persoane care au participat la o nuntă au ajuns la spital/ Activitatea sălii din Alba Iulia, suspendată

Autorităţile din Alba au început o anchetă după ce aproximativ 50 de persoane care au participat, sâmbătă seara, la o nuntă organizată într-o sală de evenimente din Alba Iulia au ajuns la spital cu probleme digestive. Direcţia de Sănătate Publică Alba a suspendat, luni, activitatea sălii de evenimente. Totodată, 16 angajaţi care au pregătit şi servit mâncarea au fost convocaţi la laboratorul DSP.

1096 afișări
Imaginea articolului Anchetă în curs după ce zeci de persoane care au participat la o nuntă au ajuns la spital/ Activitatea sălii din Alba Iulia, suspendată

Anchetă în Alba după ce zeci de persoane care au participat la o nuntă au ajuns la spital

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Direcţia de Sănătate Publică Alba, activitatea sălii în care a avut loc nunta în urma căreia zeci de persoane s-au prezentat la spital, acuzând probleme digestive, a fost suspendată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, DSP Alba a luat măsura interzicerii desfăşurării oricărei activităţi de alimentaţie publică şi colectivă în sala de evenimente şi a interzis folosirea personalului care a preparat şi servit masa în noaptea de sâmbătă spre duminică. Totodată, 16 angajaţi care au preparat şi servit masa au fost convocaţi, marţi, de către inspectorii DSP, la laborator, în vederea recoltării de exudat faringian şi examen de coprocultură. Aceste măsuri au fost dispuse până la finalizarea anchetei şi primirea rezultatelor probelor de laborator recoltate, pentru a nu exista alte incidente”, arată DSP Alba.

La rândul său, tatăl miresei, Traian Nemeş, a declarat, luni, la spital, corespondentului MEDIAFAX, că ia în calcul să îi dea în judecată pe patroni.

”Am fost şi am vorbit cu patronul de la sala de nunţi şi aşteptăm să vedem ce se poate face. Eu mă simt bine, am mâncat ceva, dar puţin. Adevărul e că nu am mâncat aperitivele şi s-ar putea să fie şi de la acelea. Pe nănaşa o duce acum cu Salvarea la secţia de boli contagioase. La fata mea nu îi e totuna, i s-a făcut rău când a văzut atâta lume la spital, vedem ce se întâmplă în continuare şi aşteptăm probele. Eu nu am făcut nunta să aduc oamenii la spital. Voi face plângere, poate ajungem şi la Tribunal”, a declarat Traian Nemeş din localitatea Benic.

De asemenea, unul dintre invitaţi a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că se simte rău de duminică seara.

”La nuntă a fost foarte frumos, dar problemele au apărut după. Aseară şi azi-noapte m-am simţit foarte rău, greţuri, vărsături, scaune şi dureri de cap groaznice. Am mâncat tot ce s-a dat la nuntă. Aperitive, ciuperci cu cordon bleu, ciorbă, friptură, cam tot ce a fost”, a spus Trif Ioan.

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe din Alba Iulia, Aurel Crişan, a declarat, presei, că la spital au ajuns atât copii, cât şi adulţi, în acest caz fiind vorba de o suspiciune de toxiinfecţie alimentară.

”Avem un aflux crescut de pacienţi ca urmare, din primele date, a unei toxiinfecţii alimentare. Toţi sunt după o nuntă care a avut loc sâmbătă seara, au dureri abdominale, greţuri, vărsături, scaune diareice. Pacienţii sunt stabili hermodinamic, iar situaţia este sub control în acest moment. O parte din ei urmează tratament perfuzabil”, a spus Aurel Crişan.

Mirii nu acuză probleme, dar au fost la spital să vadă invitaţii

Mireasa şi mirele se simt bine, însă au venit la urgenţe să vadă cum se simt nuntaşii.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a deschis o anchetă după ce Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a raportat că mai multe persoane care au participat, sâmbătă, la o nuntă organizată într-o sală de evenimente din Alba Iulia, au probleme digestive, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Alexandru Sinea.

”În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control efectuează verificarea condiţiilor igienico-sanitare precum şi recoltarea de probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie efectuează ancheta epidemiologică a pacienţilor internaţi în spital. Noi am trimis echipele de control pentru prelevarea probelor”, a declarat Alexandru Sinea.

Nuntaşii care au participat la ospăţ şi s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că au acuzat greţuri, vărsături şi probleme digestive.

”Oamenii acuză greţuri, vărsături, scaune. În total au venit, din câte ştiu eu, circa 50 de persoane. Ştiu că sunt doi internaţi, chiar băiatul meu acum e în perfuzie şi sper să fie în regulă. Tatăl mirelui s-a simţit de dimineaţă rău. Naşa a ajuns şi ea la spital”, a declarat Goronea Spiridon, din Poiana Gălzii.

Mirii nu acuză probleme, însă au venit la spital să vadă starea nuntaşilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici