Anchetă ITM din Teleorman după decesul asistentei de la Spitalul din Zimnicea

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a deschis o anchetă în cazul asistentei medicale de la Spitalul Zimnicea care a murit după ce a suferit un accident vascular la locul de muncă.

1648 afișări
Imaginea articolului Anchetă ITM din Teleorman după decesul asistentei de la Spitalul din Zimnicea

Anchetă ITM din Teleorman după decesul asistentei de la Spitalul din Zimnicea

Directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat după decesul asistentei Carmen Vătafu.

"Am demarat o anchetă. Din momentul în care s-a declarat decesul, noi suntem obligaţi să cercetăm. Cât a fost internată la Bucureşti, angajatorul ne-a anunţat că s-a produs un eveniment şi că persoana a fost internată la spitalul din Bucureşti şi am aşteptat. Între timp, noi făcusem un control, am mai demarat un control pe securitatea în muncă să vedem dacă s-au îndeplinit măsurile trasate. Acum cercetăm. Nu pot să mă exprim, pentru că de astăzi a început cercetarea evenimentului mortal. Ştiţi cum e? Eu ştiu despre ce e vorba acolo, am înţeles ce s-a întâmplat acolo, dar acum să vedem ce putem să facem din punctul nostru de vedere şi mă refer la timpul de lucru şi respectarea condiţiilor de muncă. Restul e mai greu pe legea noastră să facem ceva. Noi am aflat din presă ce s-a întâmplat şi ne-am autosesizat”, a spus Emil Ciobanu.

Carmen Vătafu a fost internată, de pe data de 30 octombrie, în comă profundă la Institutul de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti. După o noapte întreagă de serviciu, marţi dimineaţa, asistenta s-a plâns de dureri puternice de cap şi de faptul că nu mai vede bine cu unul dintre ochi. Colegii femeii declarau că ambulanţa a fost chemată foarte târziu, astfel că starea femeii s-a agravat. Asistenta a fost dusă apoi la Institutul de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti. Ulterior, aceasta a murit.

Şi la Spitalul din Zimnicea are loc o anchetă internă, directorul Geanina Come declarând că nu poate afirma dacă s-a intervenit sau nu în mod adecvat, însă problema de sănătate a asistentei nu a fost cauzată de stresul de la locul de muncă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici