Anchetă la hotelul din Poiana Braşov unde Ţiriac jr. şi soţia lui s-au întoxicat cu clor

Mai multe instituţii braşovene, între care Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, s-au autosesizat şi au declanşat o anchetă la hotelul din Poiana Braşov, unde Ion Ion Ţiriac, soţia sa şi câţiva angajaţi ai hotelului s-au intoxicat cu clor cu o zi în urmă.

103 afișări
Imaginea articolului Anchetă la hotelul din Poiana Braşov unde Ţiriac jr. şi soţia lui s-au întoxicat cu clor

Anchetă la hotelul din Poiana Braşov unde Ţiriac jr. şi soţia lui s-au întoxicat cu clor (Imagine: Mediafax Foto)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov s-au autosesizat în acest caz, după ce fiul omului de afaceri Ion Ţiriac şi câţiva angajaţi ai hotelului s-au intoxicat cu vapori de clor, din cauză că o conductă care alimenta cu clor piscina hotelului s-a fisurat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Defecţiunea constatată luni putea să aibă urmări tragice. Din fericire, n-au fost victime. S-a depistat sursa incidentului şi a fost rezolvată, iar acum locaţia nu mai prezintă niciun pericol", a spus Ionel Spătaru, inspector şef al CJPC Braşov.

Reprezentanţii celor patru instituţii au solicitat managerilor hotelului documentaţia pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare privind securitatea şi protecţia turiştilor cazaţi la hotel şi a angajaţilor unităţii.

"Am solicitat documente lămuritoare pentru a vedea dacă sunt respectate normele în ceea ce priveşte starea tehnică a echipamentelor pentru ca anumite deficienţe să nu pericliteze starea de sănătate a turiştilor. În urma controlului, am constatat că, în parte, au fost respectate prevederile, în altele nu, mai ales în ceea ce priveşte partea organizatorică. Cert este că s-a remediat problema cu ţeava fisurată şi acum nu mai există pericol", a declarat Lucian Bogdan, inspector şef adjunct al ISU Braşov.

De asemenea, ITM Braşov şi DSP Braşov au declanşat propria anchetă în acest caz, urmând ca un raport al concluziilor să fie finalizat în câteva zile.

Fiul omului de afaceri Ion Ţiriac, Ion Ion Ţiriac, soţia sa Ileana Lazariuc şi alte trei persoane au ajuns, luni dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, după ce s-au intoxicat cu clor într-un hotel din Poiana Braşov, în prezent fiind externaţi.

Potrivit lui Adrian Albotă, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Ion Ion Ţiriac şi angajaţi ai hotelului au ajuns la spital, după ce au inhalat vapori de clor degajaţi în urma fisurării unei conducte care alimenta piscina.

Potrivit sursei citate, nici Ion Ion Ţiriac, nici celelalte patru persoane nu au rămas internate.

"Pacienţii au fost supuşi unor investigaţii medicale, au primit tratament şi au fost externaţi. Starea lor de sănătate era bună şi nu au necesitat internarea", a spus Albotă.

Ion Ion Ţiriac a petrecut Crăciunul în Poiana Braşov împreună cu soţia sa, Ileana Lazariuc.

Potrivit www.stirileprotv.ro, la spital a ajuns şi soţia lui Ion Ion Ţiriac, Ileana Lazariuc, cei doi aflându-se la sala de fitness a hotelului în momentul în care au inhalat clorul degajat de conductă şi au avut o stare de leşin.

Aceeaşi sursă mai informează că instalaţia care s-a defectat se afla într-o cameră tehnică situată la parterul hotelului. În imediata vecinătate a acesteia se afla piscina, iar alături sala de fitness.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici