Anchetă la Hunedoara după ce mai mulţi elevi au participat la o acţiune electorală a PDL

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a declanşat o anchetă, miercuri dimineaţă, după ce mai mulţi elevi şi preşcolari din satul hunedorean Livadea au participat la o acţiune electorală a PDL în comuna Baru, unde duminică vor avea loc alegeri pentru desemnarea primarului.

41 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Hunedoara după ce mai mulţi elevi au participat la o acţiune electorală a PDL

Anchetă la Hunedoara după ce mai mulţi elevi au participat la o acţiune electorală a PDL (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Marţi, mai mulţi elevi şi preşcolari au fost duşi în faţa Căminului Cultural din satul Livadea, comuna Baru, pentru a boicota un miting electoral al PNL. Copiii au strigat "Hoţii" şi lozinci în favoarea candidatului PDL la primărie, apoi au încheiat acţiunea printr-un marş prin localitate.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Alexandru Lăutaru, a declarat, miercuri, că a fost informat despre acest lucru marţi seară, după ora 22.00, spunând că situaţia este "regretabilă".

"E regretabil ce s-a prezentat (imaginile din timpul mitingului electoral difuzate de posturi de televiziune-n.r). Aseară am fost şi eu informat. Acei copii nu sunt în spaţiu şcolar. Noi suntem abilitaţi să facem cercetări doar dacă s-a întâmplat în spaţiul şcolar. În localitatea Livadea este doar şcoală de clasele I-IV, iar din câte am înţeles au fost şi elevi mai mari care învaţă la şcoala din Baru, dar sunt din localitatea unde a avut loc acţiunea electorală. Acest lucru s-a întâmplat dupa ora 16.00, în concluzie nu au fost luaţi de la ore", a spus şeful ISJ Hunedoara.

El a precizat că ISJ a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă în această acţiune au fost implicate cadre didactice.

"Noi am declanşat deja o anchetă, iar o comisie de la ISJ se deplasează în această dimineaţă în zona Baru pentru a sta de vorbă cu familiile copiilor implicaţi şi pentru a stabili dacă elevii au fost chemaţi la mitingul electoral de vreun cadru didactic", a mai afirmat Alexandru Lăutaru.

El a spus că dacă se va stabili că elevii au fost duşi la miting de vreun profesor acesta va fi sancţionat, putându-se ajunge până la excluderea din învăţământ.

Patru candidaţi, din partea PNL, PDL, UNPR şi PNG, s-au înscris pentru funcţia de primar al comunei hunedorene Baru, la alegerile parţiale care vor avea loc duminică, 16 ianuarie, după ce fostul edil a demisionat pentru a candida la un post de deputat din judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici