Anchetă la ICCJ după ce un grefier l-a ajutat pe Voicu să intre la proces pe o intrare secundară

Un grefier de la Arhiva penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Marius Nistor, l-a ajutat pe Cătălin Voicu să intre, marţi, la proces pe o intrare secundară, potrivit primelor rezultate ale unei anchete declanşate în acest sens de conducerea instanţei supreme.

186 afișări
Imaginea articolului Anchetă la ICCJ după ce un grefier l-a ajutat pe Voicu să intre la proces pe o intrare secundară

Anchetă la ICCJ după ce un grefier l-a ajutat pe Voicu să intre la proces pe o intrare secundară (Imagine din arhivă; Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Conducerea instanţei supreme a dispus declanşarea anchetei în urma unor sesizări primite de la jurnalişti care încercau să afle de ce inculpatul Cătălin Voicu a folosit o intrare secundară pentru a ajunge în sala în care marţi urma să se judece cererea de arestare a sa formulată de DNA.

"Ca urmare, s-a stabilit că, pentru accesul în incinta clădirii, inculpatul a folosit intrarea secundară aflată în curtea interioară a instituţiei, accesul fiindu-i permis de o persoană aflată în zonă, respectiv grefierul Nistor Marius", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii, marţi, de instanţa supremă.

Potrivit documentului, grefierului Marius Nistor i s-a solicitat o notă explicativă, la finalul anchetei conducerea ICCJ urmând "să dispună măsuri în consecinţă", potrivit regulamentului instanţei supreme.

Şedinţa în care se judecă cererea formulată de DNA de arestare a lui Cătălin Voicu a început marţi, puţin după ora 11.00, senatorul ajungând în sala de judecată, aflată la al doilea nivel al sediului ICCJ, pe un traseu folosit de obicei pentru aducerea persoanelor arestate.

Jurnaliştii au întrebat reprezentanţii instanţei supreme cum a fost posibil ca senatorul Voicu să folosească o altă cale de acces decât cea normală, destinată justiţiabililor, motiv pentru care conducerea ICCJ a demarat o anchetă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a depus, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de arestare preventivă a lui Cătălin Voicu, solicitarea survenind avizului Senatului de încuviinţare a măsurii preventive.

Grefierul care l-a ajutat pe Voicu ar putea fi dat afară dacă va fi găsit vinovat

Grefierul acuzat de conducerea ICCJ că l-ar fi ajutat pe Cătălin Voicu să ajungă în sala de judecată pe o intrare secundară riscă o sancţiune ce poate merge până la desfacerea contractului de muncă, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX preşedintele Secţiei penale a instanţei supreme, Anton Pandrea.

"Sancţiunea în cazul în care domnia sa va fi găsit vinovat poate merge, potrivit regulamentului instituţiei, până la desfacerea contractului de muncă", a spus judecătorul Anton Pandrea.

Preşedintele Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a adăugat că a delegat un judecător pentru a realiza o anchetă în acest sens, urmând ca rezultatul să fie anunţat "cât de curând". Potrivit lui Pandrea grefierul a dat deja o declaraţie, "o notă explicativă cu privire la cele întâmplate".

Contactat de MEDIAFAX, grefierul Marius Nistor a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc, precizând că sunt "aberaţii".

Grefierul Marius Nistor, de la Arhiva penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), l-a ajutat pe Cătălin Voicu să intre, marţi, la proces pe o intrare secundară, potrivit primelor rezultate ale unei anchete declanşate în acest sens de conducerea instanţei supreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici