Ancheta se extinde în Ploieşti în dosarul permiselor nelegale de la Argeş

Procurorii au solicitat, marţi, prelungirea arestării în cazul celor 22 de persoane din dosarul permiselor pe motiv că ancheta se va extinde şi în Ploieşti, după ce din interceptări reies operaţiuni ilegale în care au fost implicate şi persoane din această localitate, declară surse judiciare.

50 afișări
Imaginea articolului Ancheta se extinde în Ploieşti în dosarul permiselor nelegale de la Argeş

Şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, procurorii anticorupţie au cerut, marţi, prelungirea măsurii arestării celor 22 de inculpaţi în dosarul permiselor, după ce au constatat din interceptările pe care le au realizat că ofiţerul de poliţie, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu - comisar şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş - "ar fi interacţionat, în cadrul activităţilor sale nelegale şi cu persoane din Ploieşti".

De altfel, în 20 august, un alt avocat implicat în dosar declara că acest caz a fost conexat cu unul similar, vizând tot fapte de corupţie, care ar fi avut loc la Ploieşti.

Ancheta în cazul permiselor de la Piteşti se derulează greu din cauză că dosarul de urmărire penală este blocat mult timp în instanţele de judecată care dezbat solicitări de eliberare pe cauţiune sau condiţionată, formulate de cei arestaţi în acest caz, precizează surse judiciare.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, marţi, solicitarea de prelungire a mandatelor de arestare preventivăfăcută de procurorii anticorupţie în cazul celor 22 de persoane arestate în dosarul permiselor de la Argeş, instanţa urmând să decidă asupra măsurii preventive.

În 15 august, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestatea lui Laurenţiu Georgel Neagoe - şeful de post al localităţii argeşene Băbana şi a lui Florin Boroiu Badea, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit anchetatorilor, Neagoe şi Boroiu Badea ar fi aderat, în perioada 2007 - iunie 2008, respectiv martie - iunie 2008, la un grup infracţional organizat, constituit pe raza judeţului Argeş, în vederea obţinerii unor sume de bani de la mai multe persoane, pentru ca în schimb să le faciliteze obţinerea permiselor de conducere de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş.

Concret, în cadrul acestui grup, cei doi ar fi înlesnit mai multor persoane schimbarea domiciliului pe raza judeţului Argeş în vederea obţinerii frauduloase a permisului de conducere. În ceea ce îl priveşte pe Boroiu Badea, anchetatorii au stabilit că acesta a intervenit pe lângă funcţionari din conducerea SPCRPCIV Argeş, pentru a asigura promovarea examenului de către candidaţii racolaţi.

În iunie, 20 de persoane, majoritatea funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, printre care şi şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, precum şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea, au fost arestate la propunerea procurorilor DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici