Anchete după ce un medic de la SJU din Ploieşti a fost bătut de un pacient şi rude ale acestuia

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti a început o anchetă administrativă, iar Poliţia şi ITM Prahova fac verificări după ce un medic al spitalului a fost bătut de un pacient şi rudele acestuia, în sala de aşteptare a UPU, doctorul având piciorul în ghips în urma agresiunii.

203 afișări
Imaginea articolului Anchete după ce un medic de la SJU din Ploieşti a fost bătut de un pacient şi rude ale acestuia

Anchete după ce un medic de la SJU din Ploieşti a fost bătut de un pacient şi rude ale acestuia (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Alexandru Băloi, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul s-a petrecut, miercuri, în jurul orei 17.40, în sala de aşteptare a Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului, unde mai multe persoane - un pacient şi aparţinători ai acestuia - au devenit agresive cu medicul.

În urma agresiunii, medicul a suferit o fractură de metatarsiene şi are un picior în ghips.

Managerul Alexandru Băloi a spus că nu se ştie deocamdată care sunt motivele pentru care persoane respective au devenit agresive, dar a fost dispusă o anchetă administrativă.

Medicul a depus plângere la Poliţie, în acest caz fiind deschis un dosar de cercetare penală.

Totodată, a fost anunţat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova, întrucât incidentul s-a produs în timp ce medicul se afla la serviciu.

La Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Ploieşti, cel mai mare spital din judeţul Prahova, cu peste 50.000 de pacienţi anual, este aglomeraţie în cea mai mare parte a timpului, iar din cauza deficitului de medici pacienţii trebuie să aştepte uneori perioade mari.

Conform managerului spitalului, Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu doar opt medici, în condiţiile în care organigrama prevede 24 de posturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici