Anchete în cazul copilului de 8 luni din Suceava care a murit după ce a fost plimbat prin spitale

Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Colegiul Medicilor Suceava şi Poliţia Suceava au declanţat anchete privind moartea unui copil de opt luni, suspect de meningită, care a murit în timp ce era transferat, cu un elicopter, de la SJU Suceava la un spital din Iaşi, transmite corespodentul MEDIAFAX.

2148 afișări
Imaginea articolului Anchete în cazul copilului de 8 luni din Suceava care a murit după ce a fost plimbat prin spitale

Anchete în cazul copilului de 8 luni din Suceava care a murit după ce a fost plimbat prin spitale

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a început, joi, o anchetă administrativă în cazul decesului copilului în vârstă de opt luni, fiind solicitate explicaţii de la Spitalul Rădăuţi privind parcursul pacientului.

De asemenea, s-au cerut şi informaţii şi de la medicul de familie din localitatea de domiciliu, Falcău, privind toate consultaţiile acordate, tratamentele recomandate de la naştere şi până la ultima consultaţie, precum şi o situaţie privind administrarea vaccinurilor, a anunţat directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu.

Spitalul municipal Rădăuţi a transmis deja că bebeluşul a fost adus la Compartimentul de Primiri Urgenţe în data de 17 octombrie 2016, fără a fi spitalizat, unde i s-a administrat tratament de urgenţă, iar la ora 10.00 a fost trimis cu o ambulanţă cu medic către UPU Suceava.

DSP Suceava aşteaptă şi raportul medico-legal în urma necropsiei care este efectuată de Serviciul de Medicină Legală din Iaşi.

Medicul de familie, Octavian Dascăl a declarat presei că mama şi copilul s-au prezentat la cabinet în cursul dimineţii de vineri, la ora 9.00, şi că după ce a consultat copilul i-a prescris antitermice, cu suspiciunea că febra ar fi fost provocată de o erupţie dentară.

El a menţionat că i-a recomandat mamei ca în cazul în care starea copilului se agravează să meargă la Spitalul din Rădăuţi, unde posibilităţile de investigare medicală sunt mult mai mari decât cele dintr-un cabinet de medicină primară.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a solicitat Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, la care este arondată şi localitatea Falcău, efectuarea unei anchete în acest caz, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Mihai Ardeleanu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că în acest caz s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

El a menţionat că Spitalul de Copii “Sf. Maria” din Iaşi a anunţat Poliţia din Vicovu de Sus că, în data de 18 octombrie 2016, un copil în vârstă de opt luni a murit în acest spital, la mai puţin de 24 de ore de la internare, solicitându-se efectuarea necropsiei în acest caz.

Şi Colegiului Medicilor Suceava s-a autosesizat, joi, în acest caz, urmând ca ancheta să fie preluată şi derulată de Comisia de Jurisdicţie a Colegiului Medicilor, a anunţat secretarul general al CM Suceava, Irina Badrajan.

Ea a menţionat că până în prezent, la Colegiul Medicilor Suceava nu a fost depusă nici o sesizare din partea familiei copilului.

Un copil în vârstă de opt luni din judeţul Suceava, care era suspect de meningo-encefalită şi a fost transferat, marţi, la cererea mamei, de la Spitalul Judeţean Suceava la un spital din Iaşi a murit în timp ce era transportat cu elicopterul SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, Mihai Ardeleanu, copilul, a fost adus, luni, de la Spitalul municipal Rădăuţi în stare foarte gravă şi a murit, marţi, în timpul transportului cu elicopterul către Spitalul de Copii “Sf. Maria” Iaşi.

Ardeleanu a explicat într-o conferinţă de presă că în acest caz s-a făcut tot ce este necesar salvarea vieţii copilului.

"Este regretabil şi când se întâmplă un final nefast şi când lumea nu conştientizează că s-a făcut maximum posibil la momentul respectiv", a declarat Ardeleanu care a menţionat că va fi făcută şi o anchetă internă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici