Anchete la Spitalul TBC Botoşani, după ce o asistentă şi-a făcut credit folosind datele unui pacient

Poliţiştii din Botoşani şi conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din oraş au deschis anchete după ce fiul unui fost pacient, internat în urmă cu doi ani în unitatea medicală, a reclamat faptul că o asistentă şi-a făcut credit folosindu-se de actele tatălui său şi nu a mai plătit ratele.

775 afișări
Imaginea articolului Anchete la Spitalul TBC Botoşani, după ce o asistentă şi-a făcut credit folosind datele unui pacient

Anchete la Spitalul TBC Botoşani, după ce o asistentă şi-a făcut credit folosind datele unui pacient

Un bărbat din comuna Hlipiceni, judeţul Braşov, a fost internat la Spitalul TBC din Botoşani de două ori, în 2015 şi 2016. El a primit, de curând, o somaţie de la un CAR, prin care era anunţat că, în calitate de girant, trebuie să achite peste 6.000 de lei, rate pe care nu le mai plătise persoana care făcuse creditul, respectiv o asistentă a spitalului unde fusese internat.

Fiul bărbatului a sesizat poliţia, întrucât susţine că tatăl său nu a ştiut că femeia a folosit datele ei pentru a-l face girant, iar asistenta de la Biroul de Internări al Spitalului de Pneumoftiziolgie Botoşani este cercetată penal.

“S-a deschis un dosar penal, fiind efectuate cercetări pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Se efectuează cercetări pentru documentarea situaţiei de fapt şi stabilirea măsurilor legale care se impun”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani, Maria Carp.

Şi conducerea spitalului a declanşat, la rândul ei, o anchetă disciplinară în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici