Andronescu către părinţi: Să instaurăm dialogul şcoală-părinţi înainte să izbucnescă conflictele

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a cerut, sâmbătă, părinţilor să menţină dialogul cu şcoala înainte de apariţia unor stări confictuale întrucât este adepta dialogului, şi nu a unor măsuri coercitive, acestea fiind soluţia extremă în situaţiile grave.

198 afișări
Imaginea articolului Andronescu către părinţi: Să instaurăm dialogul şcoală-părinţi înainte să izbucnescă conflictele

Ecaterina Andronescu (Imagine: Dragos Bota/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a participat, sâmbătă, la Adunarea naţională a Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, ocazie cu care le-a spus celor prezenţi să vină alături de şcoală şi astfel rezultatele copiilor lor să fie unele mai bune, dar şi pentru prevenirea violenţei în şcoli.

"Staţi aproape de şcoală. Dacă şcoala nu împarte responsabilitatea cu dumneavoastră, nici elevul, şi nici şcoala nu îşi pot îndeplini misiunea. Nimeni nu-l poate cunoaşte pe copil cum îl cunoaşteţi dumneavoastră. Dacă nu veţi încerca în calitate de părinţi să găsiţi măsuri remediale se va accentua distanţa dumneavoastră faţă de şcoală", a spus ministrul Educaţiei.

Andronescu a spus că derapajele de comportament ale copiilor trebuie sesizate la timp, astfel încât şcoala împreună cu părinţii şi psihologii şcolari să ia măsuri care să prevină acţiunile de violenţă ale elevilor.

"Să instaurăm dialogul între părinţi şi şcoală înainte ca stările conflictuale să izbucnească", a adăugat Andronescu.

Ea a precizat că nu este în favoarea măsurilor coercitive decât ca ultima soluţie extremă. În opinia sa, şcoala trebuie să găsească calea de a aduce părintele în unitatea de învăţământ.

Întrebată cum i-ar apropia pe părinţi de şcoală, Ecaterina Andronescu a spus că le-ar transmite elevilor că prezenţa părinţilor este necesară şi în cazul în care această măsură nu ar da roade le-ar scrie părinţilor copiilor o scrisoare în care i-ar întreba cum se implică în creşterea acestora, cu privire la şcoală şi cum îşi organizează copilul programul.

"Dacă nu ar fi sensibil la prima scrisoare părintele, i-aş mai scrie o scrisoare", a explicat ministrul Ecaterina Andronescu.

Potrivit acesteia, soluţia ar fi after-school-ul pentru ca elevul să nu stea afară ore întregi după terminarea cursurilor.

Prezent la adunare, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a susţinut că în centrul sistemului educaţional trebuie să revină mereu elevul şi a subliniat rolul părintelui în educaţia copilului.

"Cred că ar trebui să vedem cum trebuie să fie şcoala pentru a corespunde copilului. Fiecare copil e un proiect", a spus edilul Sectorului 3.

În opinia sa, părinţii trebuie să vadă ce înclinaţii au copiii lor şi să meargă în direcţia în care se îndreaptă aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici