Andronescu cere demiterea directorului şcolii din Jirov, unde a găsit condiţii dezastruoase

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a cerut, marţi, Inspectoratului Şcolar Mehedinţi demiterea directorului Şcolii din Jirov, după ce a văzut condiţiile în care vor învăţa cei peste 200 de elevi: în bănci vechi de zeci de ani, cu încălzire de la sobă, fără apă şi cu toaleta în curte.

229 afișări
Imaginea articolului Andronescu cere demiterea directorului şcolii din Jirov, unde a găsit condiţii dezastruoase

Andronescu cere demiterea directorului şcolii din Jirov, unde a găsit condiţii dezastruoase (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Ecaterina Andronescu a spus, într-o conferinţă de presă organizată împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, că la unitatea de învăţământ din Jirov trebuie găsit un director care să înţeleagă că şcoala este singurul său obiectiv.

"Cred că directorul şcolii de acum are o mare resposabilitate pentru modul în care arată şcoala şi este obligaţia dumneavoastră, domnilor inspectori generali, eu vă cer să îl schimbaţi pe acel director, să găsiţi un cadru didactic care să înţeleagă că şcoala este singurul său obiectiv atunci când a acceptat să fie director", le-a spus ministrul Educaţiei inspectorului şcolar judeţean general şi inspectorului general adjunct.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Marian Şuţă, a spus că decizia de demitere a directorului Ion Dumitrache de la Şcoala cu clasele I-VIII din Jirov a fost luată în 16 august, iar din 1 septembrie acesta va fi înlocuit.

Ion Dumitrache a fost director al Şcolii din localitatea Jirov în ultimii patru ani.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vizitat, marţi, o şcoală din localitatea mehedinţeană Jirov, veche de o sută de ani, fără apă, cu toaleta în curte şi cu încălzire la sobă, ea refuzând buchetul de flori dat de directorul unităţii: "Lăsaţi florile. Aveţi o şcoală de îmi vine să plâng!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici