Andronescu: În Cod am cerut 7% din PIB pentru educaţie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus, joi, după întâlnirea de la Guvern, că în Codul educaţiei învăţământul beneficiază de 7 la sută din PIB, pentru că reformele au nevoie de resurse.

20 afișări
Imaginea articolului Andronescu: În Cod am cerut 7% din PIB pentru educaţie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Când am constituit codul, am pornit de la Strategia pentru Educaţie, Pactul pentru Educaţie şi programul de guvernare. Nu-mi aduc aminte să fi scăpat ceva în Codul educaţiei. Dar, dacă am scăpat, o să completăm şi nu cred că acest lucru este o problemă. În acest timp, am pornit de la primul articol şi obiectiv al Pactului pentru Educaţie, acela de a avea minimum 6 la sută din PIB. Motiv pentru care am scris în Cod că beneficiem de 7 la sută din PIB, pentru că reformele au nevoie de resurse", a declarat Andronescu.

Demnitarul a precizat că la întâlnirea de la Guvern nu a fost o şedinţă a comisiei prezidenţiale de educaţie, ci o întâlnire cu preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru educaţie, Mircea Miclea, în care au discutat agenda viitoarelor întâlniri.

"Cred că avem o obligaţie pentru această ţară să facem o lege bună a educaţiei. Cred că trebuie să avem o abordare tehnică, care să cuprindă în lege cele mai bune soluţii, astfel încât sistemului educaţional să-i crească performanţa", a adăugat ministrul Educaţiei.

Ea a spus că din discuţiile cu Miclea a văzut că există multe puncte de vedere comune.

"Vom încerca să discutăm pe soluţiile cele mai favorabile învăţământului modern şi performant", a adăugat Andronescu.

Întrebată dacă ar lăsa de la ea în dialogul cu Miclea, ministrul a răspuns: "Eu nu ţin să nu las de la mine. Eu am un obiectiv, acela de a avea o lege bună".

Ministrul a precizat că acest cod al educaţiei este rezultatul discuţiilor cu studenţii, profesorii, sindicatele, universităţile, toţi cei pentru care se construieşte această lege.

"Nu este o lege care se face pentru Guvern, pentru mine, pentru Miclea sau pentru o altă instituţie. O facem pentru sistemul educaţional", a adăugat Andronescu.

Ea a precizat că atunci când a construit Codul a pornit de la strategia şi pactul pentru educaţie şi de la programul de guvernare.

La această oră, ministrul Ecaterina Andronescu şi preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru educaţie discută la sediul MECI pe baza propunerilor legislative privind Codul educaţiei.

Discuţiile au început în jurul orei 14.00, după ce, joi dimineaţă, cei doi au avut o altă întâlnire la sediul Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici