Andronescu: Nu trebuie daţi bani nici pentru fondul clasei, nici pentru cel al şcolii

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că orice colectă de bani pentru fondul clasei sau pentru fondul şcolii "se plasează clar în afara legii" şi, din acest motiv, astfel de practici "trebuie să înceteze".

2284 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Nu trebuie daţi bani nici pentru fondul clasei, nici pentru cel al şcolii

Andronescu: Nu trebuie daţi bani nici pentru fondul clasei, nici pentru cel al şcolii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Nu trebuie să se dea bani pentru fondul clasei sau fondul şcolii. Cred că această acţiune se plasează clar în afara legii", a spus ministrul Educaţiei.

Întrebată de ce anumite unităţi de învăţământ din sectorul 1, de pildă, solicită bani de la părinţi pentru fondul clasei şi fondul şcolii, în condiţiile în care primăria de sector alocă sume importante unităţilor de învăţământ, Andronescu a afirmat că aceste practici trebuie să înceteze.

"Părinţii nu trebuie să dea bani nici pentru fondul clasei, nici pentru fondul şcolii", a subliniat Andronescu.

Strângerea de bani de la părinţi pentru aşa-numitele fonduri ale clasei şi ale şcolii, practicată înainte de începerea anului şcolar, este veche de câteva zeci de ani. Dacă, înainte de 1990, aceasta era o veritabilă regulă neoficială în majoritatea unităţilor de învăţământ, în ultimii ani, colecta de bani de la părinţi a fost declarată drept ilegală de către şefii Educaţiei. În ciuda acestui fapt, în multe şcoli, tradiţia fondurilor clasei şi şcolii este prezentă în continuare, banii fiind destinaţi, cel puţin teoretic, cumpărării de materiale didactice şi diferitelor reparaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici