Angajații RATB nu aveau nevoie de autorizație pentru protest

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că angajații RATB adunați, de miercuri noapte, la autobaza Titan, nu aveau nevoie de autorizație pentru protest, pentru că este vorba de un conflict de muncă în incinta unui sediu de instituție.

80 afișări
Imaginea articolului Angajații RATB nu aveau nevoie de autorizație pentru protest

Angajații RATB nu aveau nevoie de autorizație pentru protest (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Militaru a arătat că, potrivit Legii 60 privind adunările publice, astfel de adunări nu trebuie declarate. Atunci când manifestarea are loc în incinta sediului instituției angajatoare și rezultatul este un conflict de muncă, potrivit Articolului 2 din Lege, acţiunea nu are nevoie de autorizație.

"Vom rămâne în zonă pentru a ne asigura că acest protest se va desfășura pașnic, fără a degenera în acțiuni de altă natură, periculoase pentru ordinea publică", a mai spus Militaru.

Peste o mie de angajaţi RATB protestează la autobaza Titan, aceştia refuzând să iasă cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee.

Autobuzele de pe mai multe linii nu au ieşit, joi dimineaţă, pe trasee, acestea trebuind să plece de la autobaza Titan, acolo unde protestează angajaţii RATB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici