Angajat de la Cadastru, sub control judiciar pentru că primea mită de la o firmă controlată de Darius Vâlcov

Un angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt a fost plasat sub control judiciar şi i-a fost interzis să-şi exercite funcţia publică, el fiind acuzat că, în trei ani, a primit lunar o mită de o mie de lei, din partea unei firme controlate de fostul ministru Darius Vâlcov.

1287 afișări
Imaginea articolului Angajat de la Cadastru, sub control judiciar pentru că primea mită de la o firmă controlată de Darius Vâlcov

Angajat de la Cadastru, sub control judiciar pentru că primea mită de la o firmă controlată de Darius Vâlcov

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt spun că, în perioada ianuarie 2012 - martie 2015, funcţionarul OCPI a primit, necuvenit, suma de 1.000 lei, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina, firmă controlată prin interpuşi de fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, în scopul de a verifica documentaţia întocmită de angajaţii acelei societăţi. Dacă era conformă, se admitea, iar în situaţia în care erau relevate neconcordanţe de prezentare, se întocmea referat de completare a documentaţiei.

„Acea activitate a funcţionarului public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, de primire a unei sume de bani, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina - societate care a avea ca obiect activitatea de cadastru, s-a efectuat fără niciun fel de titlu justificativ, banii fiind primiţi în mod necuvenit, fără a exista vreun document din partea societăţii, care să evidenţieze respectiva plată, în condiţiile în care acesta masca primirea banilor, printr-o prestaţie zilnică a sa, de consultanţă acordată angajaţilor societăţii susmenţionate”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Anchetatorii mai arată că informaţiile erau apoi folosite de către angajaţi societăţii, în momentul în care aceştia întocmeau documentaţia cadastrală, şi care se regăsea şi în stadiul verificării documentaţiei de către inculpat, în cadrul atribuţiilor de serviciu desfăşurate la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt.

„Totodată, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina inculpatului s-a instituit, printre alte obligaţii, şi aceea de a nu mai exercita funcţia publică de consilier cadastru în cadrul OCPI Olt, în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta de luare de mită”, mai spun procurorii.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, începând din 2011 şi până în 2015, Vâlcov ar fi derulat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei pentru a proteja mai multe firme, între care şi S.C. Millenium Tophografica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici