Angajata unei creşe, înregistrată în timp ce agresează o fetiţă: „Stai pe oliţă că îţi întorc capul la spate”

Angajata unei creşe din Piatra Neamţ a fost înregistrată de mama unei fetiţe de doi ani când vorbea urât şi chiar bătea copiii. Potrivit mamei, fetiţa a fost închisă în baie şi a fost agresată, iar pe înregistrare se aude cum angajata îi spune copilei „Stai pe oliţă că îţi întorc capul la spate”.

2910 afișări
Imaginea articolului Angajata unei creşe, înregistrată în timp ce agresează o fetiţă:  „Stai pe oliţă că îţi întorc capul la spate”

Înregistrările de la creşa din Piatra Neamţ au fost făcute în luna octombrie. Mama unei fetiţe care are puţin peste doi ani a montat un dispozitiv de înregistrare în ghiozdanul copilei, după ce aceasta a refuzat să mai meargă la creşă.

„Am pus un dispozitiv de înregistrat în ghiozdănelul fetiţei, în urma comportamentului ei. Avea o lună şi jumătate de când mergea la creşă şi la propriu o băgam cu forţa în clasă, plângea. Pe 22 mi-a zis că doamna a închis-o în baie şi a agresat-o, pe 23 am pus a doua oară dispozitivul în ghiozdanul ei şi seara am ascultat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, mama fetei.

Femeia spune că pe înregistrări se aude cum angajata creşei este violentă şi foloseşte cuvinte urâte.

„Pe 23 am ascultat toate înregistrările. Am înnebunit pur şi simplu. Să îţi auzi copilul cum imploră să fie luat în braţe... Îi spunea <Taci din gură, că ai sa te duci tu acasă.>, <Stai pe oliţă că îţi întorc capul la spate.>. Folosea cuvinte de genul nespălată, nesimţită. Am ascultat cât poate o mamă să asculte dintr-o înregistrare în care se aude cum copilul ei este bătut”, a povestit mama fetiţei.

Pe 24 octombrie, femeia s-a dus la creşă pentru a le prezenta situaţia celor din conducere.

„În primă instanţă, când m-am dus să spun ce se întâmplă, nu a recunoscut nimeni, <La noi în creşă nu există aşa ceva!>. Am dat play la înregistrări şi s-au făcut verde şi mov la faţă. Singura care a luat atitutine a fost Ana Maria Rotariu, şefa creşelor, care era şi ea prezentă la discuţie, şi a cerut să i se desfacă imediat contractul angajatei”, a mai spus femeia.

Potrivit acesteia, angajata a fost demisă la scurt timp după sesizarea pe care a făcut-o. Femeia mai spune că fata ei merge acum la psiholog, dar că anterior se trezea noaptea şi spunea că îi e frică de creşă. „Trăia un coşmar acolo”, a mai spus mama fetei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Georgiana Moşu, a precizat că poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

„Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă, în care se efectuează cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt”, a declarat Georgiana Moşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici