Angajatele din învăţământ să pot pensiona de acum încolo, opţional, la 65 de ani

Guvernul a adoptat, joi, o ordonanţă de urgenţă care prevede că persoanele de sex femininin care lucrează în instituţiile de învăţământ se pot pensionare, opţional, la 65 de ani, în loc de 63. Ordonanţa transpune în lege o decizie a Curţii Constituţionale cu privire la vârsta de pensionare.

930 afișări
Imaginea articolului Angajatele din învăţământ să pot pensiona de acum încolo, opţional, la 65 de ani

Angajatele din învăţământ să pot pensiona de acum încolo, opţional, la 65 de ani

"Un alt proiect de act noramtiv este o Ordonanţă de Urgenţă pentru modfiicarea Legii educaţiei în vederea armonizării acestei legi cu Codul Muncii şi pentru implementarea unei decizii a Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte vârsta de pensionare a personalului de gen feminin angajat în instituţiile de învăţământ. A fost o lacună a legislaţiei trecute în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, posibilitatea ca persoanele de gen feminin, opţional, să decidă rămânerea în activitate până la vârsta de 65 de ani, aşa cum este permis în Codul Muncii şi pentru celelalte categorii de profesii. Era o expecţie, CCR a decis că este neconsituţional şi prin urmare Guvernul a adoptat acestă ordonanţă pentru a transpune decizia Curţii", a afirmat şeful Cancelariei Guvernului Ionel Dancă, joi, la finalul şedinţei de Guvern.

Legislaţia în vigoare exceptează persoanele de sex feminin de la posibilitatea de a se pensiona la 65 de ani, iar Curtea Constituţională s-a pronunţat în defavoarea acestei excepţii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici