Angajaţii de la Salina Slănic au reluat protestele, de luni intenţionează să se blocheze în subteran

Peste 200 de salariaţi de la Salina Slănic, judeţul Prahova, au reluat, vineri, protestul, în condiţiile în care nu au primit majorări salariale. De luni, salariaţii intenţionează să se blocheze în subteran, iar alţii să intre în greva foamei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

152 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la Salina Slănic au reluat protestele, de luni intenţionează să se blocheze în subteran

Angajaţii de la Salina Slănic au reluat protestele, de luni intenţionează să se blocheze în subteran

Liderul de sindicat, Alexandru Drăgoi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că protestul angajaţilor a fost reluat vineri dimineaţă, după ce negocierile au eşuat.

”Directorul general al Societăţii Naţionale a Sării nu a vrut să dea niciun leu în plus la salariaţi. Suntem supăraţi rău de tot. Nu a vrut să dea nimic. A zis că face doar cum spune legea”, a declarat Drăgoi.

Potrivit acestuia, salariaţii au cerut câte 400 de lei net.

”Aşa am plecat la negocieri. Putea să ne dea mai puţin”, a spus liderul de sindicat.

Potrivit lui Drăgoi, 212 angajaţi ai Salinei Slănic sunt în grevă, iar de luni oamenii intenţionează să se blocheze în subteran, fiind şi salariaţi care vor să intre în greva foamei.

Conflictul a fost declanşat marţi, când peste 200 de angajaţi au protestat, nemulţumiţi de salarii. Miercuri după-amiază, angajaţii Salinei Slănic Prahova au decis să suspende greva, după ce au primit promisiuni că reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi ai Societăţii Naţionale a Sării vor discuta cu ei.

Salina Slănic livrează sare pentru deszăpezirea principalelor artere de circulaţie, principalul client fiind CNADNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici