Angajaţii de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia au încetat greva după aproape şase săptămâni

Sindicaliştii de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) SA, care au intrat în grevă generală pe termen nelimitat din 11 octombrie, au încetat conflictul de muncă şi şi-au reluat, vineri, activitatea, după ce au semnat un nou contract colectiv de muncă cu conducerea societăţii.

41 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia au încetat greva după aproape şase săptămâni

Angajaţii de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia au încetat greva după aproape şase săptămâni (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Liderul sindicatului "Navalistul" din cadrul DMHI SA, Florian Marin, a declarat că sindicaliştii au ajuns la un acord cu conducerea societăţii, după aproape şase săptămâni de grevă, iar joi s-a semnat contractul colectiv de muncă.

"Aceasta era principala noastră revendicare, pe lângă o creştere salarială de 300 de lei, pe care am obţinut-o renunţând însă la bani. Contractul colectiv a fost semnat şi este valabil de luni, 22 noiembrie, până la 31 decembrie 2011", a declarat liderul sindical.

Cei aproximativ o mie de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo Mangalia care au declanşat greva generală solicitau, pe lângă semnarea unui nou contract colectiv de muncă, majorări salariale de 300 de lei, promovarea angajaţilor şi acordarea unui spor de fidelitate.

"Am obţinut, totuşi, o creştere de 40 de lei, de la 15 iulie 2010, şi încă 40 de lei de la 1 ianuarie 2011. De asemenea, în contractul de muncă au fost prevăzute pentru anul viitor bonusuri, prime şi sporuri, salarii compensatorii, precum şi alte beneficii", a mai spus Florian Marin.

Aproximativ o treime din cei peste 3.000 de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo Mangalia au declanşat, în 11 octombrie, greva generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de refuzul administraţiei de a le accepta, în principal, semnarea unui nou contract colectiv de muncă şi o creştere salarială de 300 de lei. Ei reluaseră, de fapt, greva pe termen nelimitat declanşată în luna iunie a acestui an şi oprită după ce Tribunalul Constanţa admisese solicitarea conducerii societăţii şi declarase acţiunea ca fiind nelegală. Ulterior, sindicatul "Navalistul" a atacat hotărârea la Curtea de Apel Constanţa, care le-a dat dreptate protestatarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici