Video Angajaţii din penitenciare intră în GREVĂ japoneză începând cu 10 august şi organizează miting pe 3 octombrie

Federaţia Sindicatelor din Penitenciare anunţă că va declanşa grevă japoneză de pe 10 august, urmând ca pe 3 octombrie să organizeze un miting la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu marş de protest. Din octombrie, aceştia avertizează că vor refuza să intre la muncă.

487 afișări

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că protestele angajaţilor din penitenciare continuă conform calendarului anunţat, la 10 august membrii de sindicat urmând a intra în grevă japoneză.

Majoritatea celor 31 de sindicate afiliate a notificat conducerile penitenciarelor în legătură cu refuzul de a efectua ore suplimentare şi a depus sesizări împotriva ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plăţii orelor suplimentare şi a imputernicirilor, acţiunea urmând a fi finalizată pe 10 august 2018.

"Rezultatul precedentelor discuţii cu ministrul Tudorel Toader şi reprezentanţii acestuia este doar o listă lungă de promisiuni nerespectate, ceea ce a şi determinat declanşarea acţiunilor de protest, care vor continuă până la rezolvarea problemelor sesizate şi demiterea actualului ministru al Justiţiei", se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei, remis luni MEDIAFAX.

Sindicaliştii cer condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor şi plata integrală a orelor suplimentare curente.

Potrivit calendarului acţiunilor de protest, pe 19 august 2018 – angajaţii din penitenciare organizează grevă prin "exces de zel la accesul în penitenciare şi în derularea altor activităţi care, deşi nu afectează drepturile deţinuţilor, pot duce la blocarea penitenciarelor", între 27 august şi 27 septembrie 2018 e programată pichetarea penitenciarelor de către 50 – 100 de angajaţi în uniformă, între 01 – 10 septembrie 2018, sindicaliştii vor depune acţiuni în instanţă şi plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre, urmând ca pe 03 octombrie 2018 să organizeze miting în uniformă la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu marş de protest între cele două instituţii.

Începând cu octombrie 2018, angajaţii din penitenciare vor refuza să intre în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a misiunilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici