Angajaţii din poştă şi comunicaţii s-au alăturat protestelor

Angajaţii din poştă şi comunicaţii se solidarizează cu colegii din finanţe, sănătate, educaţie şi administraţie şi anunţă că participă la toate acţiunile de protest ale acestora, cerând Guvernului să înlocuiască sfidarea şi ameninţările cu soluţii la problemele cu care se confruntă românii.

25 afișări
Imaginea articolului Angajaţii din poştă şi comunicaţii s-au alăturat protestelor

Angajaţii din poştă şi comunicaţii s-au alăturat protestelor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii, ce reprezintă interesele a peste 30.000 de membri de sindicat din Poşta Română, se solidarizează cu acţiunile de protest ale angajaţilor din sectorul bugetar - funcţionari publici şi personal contractual, poliţişti, angajaţi din învăţământ sau din sănătate, au anunţat, joi, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii au anunţat că membrii organizaţiei vor participa la acţiunile organizate în solidaritate cu colegii din sectorul bugetar, precum şi la protestele decise deja de confederaţiile sindicale naţionale.

Sindicaliştii din Poştă şi Comunicaţii spun că dacă acţiunea de protest a angajaţilor din sectorul bugetar va continua şi săptămâna viitoare, vor organiza pichete la toate sediile de prefecturi din ţară, iar în Bucureşti vor avea loc acţiuni în faţa ministerelor unde se desfăşoară conflictele de muncă.

Aceştia au precizat că dacă la nivel de confederaţii sindicale se va decide declanşarea declanşarea unor greve de solidaritate, Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii va participa la acestea.

Sindicaliştii din Poştă şi Comunicaţii solicită membrilor Guvernului "să renunţe la atitudinea de aroganţă, nepăsare şi batjocură faţă de suferinţele şi revolta unor categorii din ce în ce mai largi ale populaţiei, fie că sunt salariaţi sau sunt pensionari".

Aceştia mai cer Guvernului să înlocuiască "refuzul dialogului, batjocura, sfidarea şi ameninţările, cu soluţii şi măsuri pentru problemele cu care se confruntă majoritatea românilor aflaţi în pragul disperării din cauza imposibilităţii de a-şi mai asigura traiul zilnic, chiar şi la un nivel de minimă subzistenţă".

Totodată, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii susţin că resping ferm "orice încercare de diminuare a veniturilor sindicaliştilor din Poşta Română, cu atât mai mult cu cât majoritatea angajaţilor Poştei au veniturile cu peste 30% sub venitul mediu pe economie". Aceştia avertizează guvernanţii că orice astfel de încercare va atrage după sine acţiuni de protest ample şi foarte dure.

Protestele spontane s-au extins în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucru, joi dimineaţă, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici