Angajaţii firmei de salubrizare de la metrou au protestat la Ministerul Transporturilor, nemulţumiţi că îşi pierd slujbele

Circa 100 de angajaţi ai firmei care asigură salubrizarea la metrou au pichetat marţi, timp de două ore, sediul Ministerului Transporturilor (MT), în parcul din faţa Gării de Nord, nemulţumiţi de faptul că joi ar urma să-şi piardă locurile de muncă.

178 afișări
Imaginea articolului Angajaţii firmei de salubrizare de la metrou au protestat la Ministerul Transporturilor, nemulţumiţi că îşi pierd slujbele

Angajaţii firmei de salubrizare de la metrou au protestat la Ministerul Transporturilor, nemulţumiţi că îşi pierd slujbele (Imagine: Silviu Mateo/Publimedia)

"Printr-o decizie unilaterală a administraţiei Metrorex, activitatea de salubrizare a fost încredinţată, începând cu data de 17 aprilie, unei firme de catering, fără experienţă în domeniu şi care are numai 30 de angajaţi, care trebuie să salubrizeze cele 51 de staţii de metrou, în condiţiile în care au fost momente în care 400 de angajaţi au făcut curat în aceste locuri. La ora actuală sunt 300 de angajaţi, 100 fiind în concediu fără plată, tot din cauza deciziei Metrorex de a înjumătăţi prestaţiile de curăţenie de la metrou", a declarat Ghiţă Nichifor, reprezentant al Federaţiei Sindicatului Transporturi şi Servicii Publice.

Ghiţă Nichifor a mai precizat că, "peste noapte", angajaţii au fost informaţi că trebuie să îşi strângă utilajele şi să elibereze spaţiile, pentru că vine o nouă firmă.

Potrivit acestuia, în 25 aprilie va fi organizată licitaţia propriu-zisă, la care firma Romprest, care asigură în prezent salubrizarea la metrou, va participa din nou.

"De fapt, contractul cu Romprest a expirat încă din 17 ianuarie şi de atunci a tot fost prelungit lunar, aşteptându-se licitaţia", a mai spus Ghiţă Nichifor, care a explicat că dintre cei 300 de angajaţi Romprest, 51 sunt foşti salariaţi Metrorex externalizaţi în 2003, care au o activitate la metrou de peste 30 de ani.

Angajaţii Romprest care au participat la protest au afişat pancarte cu mesaje precum "Domnule Radu Aurel (directorul Metrorex - n.r.), te ştiam om curăţel şi îţi admiram sacoul, de ce murdăreşti metroul?", "Când termini măturătorii, jigneşti, practic, călătorii", "Când metroul e curat, este şi civilizat", "Când metroul praf aduce, praf e cel care conduce", "La metrou nu mai sunt bani, sunt ţânţari şi şobolani" şi "Dacă şeful mare-i bleg, metroul devine jeg".

Miercuri este anunţată o nouă acţiune de protest a angajaţilor firmei de salubrizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici