Anglia şi-a propus să stopeze transmiterea virusului HIV până în 2030

  • Anglia raportează o scădere dramatică a numărului de persoane care trăiesc cu HIV nediagnosticat.
  • Totodată, numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 74 de ani care trăiesc cu HIV diagnosticat în Anglia a crescut între 2013 şi 2019, dar 98% dintre cei diagnosticaţi sunt în tratament.
306 afișări
Imaginea articolului Anglia şi-a propus să stopeze transmiterea virusului HIV până în 2030

Anglia şi-a propus să stopeze transmiterea virusului HIV până în 2030

Cifrele arată progresul Angliei în lupta cu HIV, virus pe care doreşte să-l elimine definitiv. Numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 74 de ani, din această ţară, cu HIV diagnosticat a crescut de la 83.500 în 2013 la 92.800 în 2019.

Cercetarea, făcută de experţi de la Universitatea Cambridge şi Public Health England, arată că ţara este, de asemenea, pe drumul cel bun pentru a fi diagnosticaţi 95% dintre cei cu HIV până în 2025.

Programul comun al Naţiunilor Unite privind HIV şi SIDA (Unids) a stabilit un obiectiv global pentru ca 95% dintre persoanele care trăiesc cu HIV să fie diagnosticate până în 2030.

Profesorul Daniela De Angelis, de la Consiliului de cercetare medicală din Cambridge, autoare principală a studiului, a declarat: „În general, vedem o imagine pozitivă a epidemiei de HIV din Anglia, cu o scădere dramatică a numărului de persoane care trăiesc cu HIV nediagnosticat”.

Dacă procentul diagnosticat a crescut de la 86% la 94% în aceeaşi perioadă, numărul infecţiilor nediagnosticate a fost redus la jumătate, de la 11.600 la 5.900.

Studiul a fost publicat în revista The Lancet Public Health.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici