ANI a sesizat DNA. Este vizat şeful Serviciului de Fonduri Externe din Consiliul Judeţean Tulcea

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au decis să sesizeze procurorii DNA Constanţa pentru ca aceştia să verifice indiciile de corupţie în cazul şefului Serviciului Fonduri Externe din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea, Mihaela Lungu.

264 afișări
Imaginea articolului ANI a sesizat DNA. Este vizat şeful Serviciului de Fonduri Externe din Consiliul Judeţean Tulcea

ANI sesizează DNA privind un şef de Serviciu Fonduri Externe din Consiliul Judeţean Tulcea

Agenţia Naţională de Integritate anunţă, vineri, că a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Mihaela Lungu, şef Serviciu Fonduri Externe şi Managementul Proiectelor în cadrul Consiliului Judeţean Tulcea, a infracţiunii asimilată faptelor de corupţie.

"Astfel, în virtutea atribuţiilor de şef Serviciu, respectiv de manager financiar (16 aprilie 2013 – 09 martie 2016) în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor din judeţul Tulcea”, derulat de Consiliul Judeţean Tulcea, a deţinut informaţii care ar fi putut determina participarea societăţii comerciale S.C. ENERGY GROUP S.R.L. (în cadrul căreia soţul său deţinea calitatea de asociat şi funcţia de administrator) la procedura de achiziţie, respectiv la încheierea ulterioară a contractelor cu Consiliul Judeţean Tulcea", arată Agenţia Naţională de Integritate, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Inspectorii ANI susţin că rezultă indicii temeinice că Mihaela Lungu ar fi săvârşit infracţiunea de „folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, sens în care ANI a sesizat DNA Constanţa.

"Mai mult, pe parcursul derulării proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor din judeţul Tulcea”, LUNGU MIHAELA, în calitate de manager financiar în cadrul echipei de proiect, a acordat viza control financiar preventiv propriu la plată a contractului încheiat la data de 21 decembrie 2015 între Consiliul Judeţean Tulcea şi S.C. ENEL DISTRIBUŢIE DOBROGEA S.A., societate al cărei subcontractant era S.C. ENERGY GROUP S.R.L", potrivit sursei citate.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare.

Taguri:
ani,
dna,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici