ANI constată diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile lui Marian Zlotea

Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Marian Zlotea, a fost găsit în neregulă de către inspectorii de integritate, care au constatat diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile acestuia, respectiv de peste 85.000 euro.

584 afișări
Imaginea articolului ANI constată diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile lui Marian Zlotea

Marian Zlotea (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe 374.291,6 de lei (aproximativ 85.454,7 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Marian Zlotea, în perioada 17 februarie 2009 - 15 iulie 2010), împreună cu familia.

În 17 februarie 2009, Marian Zlotea a fost numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii, având rang de secretar de stat. În 15 iulie 2010, Zlotea a fost eliberat din funcţia de preşedinte al ANSVSA.

Veniturile realizate de Marian Zlotea, împreună cu familia, în perioada pentru care au fost identificate diferenţe semnificative (17 februarie 2009 - 15 iulie 2010), au fost în cuantum total de 631.191,97 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.005.483,57 de lei.

Astfel, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către Marian Zlotea, în perioada exercitării funcţiei de preşedinte al ANSVSA.

Fost europarlamentar, Marian Zlotean a fost reprezentantul PD în Consiliul Naţional de Integritate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici