Animalele de companie sunt benefice pentru sănătatea copiilor. Ce spun specialiştii

  • Blana animalelor de companie conţine bacterii sănătoase, benefice pentru copii
  • Brânduşa: "Încă din viaţa intrauterină copilul poate dezvolta un sistem imunologic sănătos"
  • Cristina îţi spune că, datorită câinelui, fiica sa a scăpat de alergii
1590 afișări
Imaginea articolului Animalele de companie sunt benefice pentru sănătatea copiilor. Ce spun specialiştii

Sursa foto: Mediafaxfoto

Foarte mulţi părinţi refuză să le cumpere copiilor un animal de companie. Teama că cei mici pot dezvolta alergii, dacă intră în contact cu blana lor, îi impidică pe aceştia.
 
Însă studiile arată că, din contră, prezenţa unui animal de companie scade acest risc, dacă copilul este expus la potenţiali alergeni de la o vârstă fragedă. 
 
Brânduşa Petruţescu este medic alergolog şi îţi explică mai multe despre asta.
 
BRÂNDUŞA PETRUŢESCU, medic anergolog: Dacă ne expunem la un mediu cu bacterii sănătoase, avem şanse mari să dezvoltăm un răspuns imunologic sănătos. În schimb, dacă exagerăm cu igiena, spălam, dezinfectăm totul, îndepărtăm animăluţele, îndepărtăm orice urme de bacterii sonătoase, răspunsul sistemului imunitar va devia într-o direcţie greşită.
 
Şi Cristina este de acord cu explicaţiile medicului. Ea îţi spune că fiica ei a scăpat de alergii datorită animalului de companie.
 
CRISTINA VASIU, părinte: La început avea un fond de alergie destul de evident, încă din primii ani din viaţa, de la un an şi jumătate şi pe la trei ani când, 
printr-o întâmplare, m-am trezit cu căţeluşa, era un caniche, o pudeliţă, ulterior, tot mai rar s-a întâmplat.
 
Însă, există şi părinţi contra animelelor de companie. Este şi cazul Marianei, care îţi spune că cel mic este sensibil în primii ani din viaţă. 
 
MARIANA, părinte: Nu am o părere foarte bună, deoarece animalele de companie, într-un apartament, zgârie, fac zgomot, lasă păr, părul poate să dea alergii şi anumite boli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici