Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, precizează cât va dura o oră de curs şi ce va face profesorul

Ministerul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, marţi, că ora de curs va avea 50 de minute, iar profesorii vor mai rămâne încă 5 minute să îi supravegheze pe elevi. Ea a vorbit şi despre cum se va desfăşura ora cu o parte dintre elevi în clasă şi o parte online.

27691 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, precizează cât va dura o oră de curs şi ce va face profesorul

Anisie: Ora va avea 50 de minute. Profesorul mai rămâne 5 minute să supravegheze elevii

Ministerul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, marţi, că ora de curs va avea 50 de minute, iar profesorii vor mai rămâne încă 5 minute să îi supravegheze pe elevi.

Ea a vorbit şi despre cum se va desfăşura ora cu o parte dintre elevi în clasă şi o parte online.„Vorbim despre 50 de minute, doar că 5 minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi, deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta?Fiecare profesor să se adapteze, depinde şi de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă”, a spus Monica Anisie.

„Recunosc că şi eu din postura de cadtu didactic mă gândesc cum să îmi structurez predarea şi verificările în cele 50 de minute, să parcurg întreaga programă”, a adăugat ministrul.

Monica Anisie a spus că a fost adoptată şi o metodologie de predare online şi a explicat că laptopul sau camera prin care se va face transmisia din clasă va rămâne instalat acolo şi că profesorii trebuie ajutaţi în această perioadă de restul angajaţilor şcolii.

„Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, şi doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă şi de personalul unităţii de învăţământ. Avem în unităţi fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a mai spus Anisie, la Digi24.

Ministrul Educaţiei a spus că a redus numărul documentelor pe care profesorii trebuie să le întocmească, dar că nu a reuşit să reducă programa şcolară, din cauza unei legi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici