ANOFM: 2.120 de locuri de muncă disponibile în săptămâna 3-9 ianuarie. Unde sunt cele mai multe posturi vacante

Numărul locurilor de muncă vacante la nivel naţional în perioada 3 - 9 ianuarie este de 2.120, mai puţin de jumătate faţă de cel din săptămâna anterioară, când au fost disponibile 5.316 de posturi, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

1413 afișări
Imaginea articolului ANOFM: 2.120 de locuri de muncă disponibile în săptămâna 3-9 ianuarie. Unde sunt cele mai multe posturi vacante

ANOFM: 2.120 de locuri de muncă disponibile în săptămâna 3-9 ianuarie (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit datelor centralizate de ANOFM, cele mai multe posturi vacante sunt în Capitală (379) şi în judeţele Iaşi (382), Constanţa (250), Timiş (107), Hunedoara (105) şi Călăraşi (103).

Judeţele cu cele mai puţine locuri de muncă disponibile sunt Arad, Bacău şi Bihor (câte trei), Suceava (patru), Caraş-Severin (cinci), Buzău (şase), Olt (şapte) şi Mureş (nouă).

Potrivit ANOFM, în Mehedinţi şi Vrancea nu există niciun loc de muncă disponibil.

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt înregistrate 379 locuri de muncă, cele mai multe pentru meseriile de inginer şi subinginer (61), asistent medical generalist (55), consilier vânzări asigurări (26), analist servicii client (12) şi consilier financiar-bancar (10).

Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 1.741 locuri de muncă, cele mai multe pentru operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (206), sudor (159), muncitor necalificat în industria confecţiilor (106), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (103), confecţioner-asamblor articole din textile (87) şi lăcătuş construcţii metalice şi navale (81).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici