ANOFM: Ucrainenii care doresc să se angajeze în România nu au nevoie de aviz de angajare 9 luni

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) le transmite angajatorilor de pe piaţa locală că cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul României nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.

1195 afișări
Imaginea articolului ANOFM: Ucrainenii care doresc să se angajeze în România nu au nevoie de aviz de angajare 9 luni

„Pentru a beneficia de toate serviciile şi măsurile prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare, pe parcursul celor nouă luni, cetăţenii ucraineni pot cere acordarea statutului de refugiat”, transmite ANOFM în un comunicat de presă.

După ce obţin forme de protecţie internaţională, aceştia se pot înregistra în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă. Dacă se înscriu în evidenţele AJOFM-urilor, refugiaţii pot primit ajutor gratuit în punerea în legătură cu angajatorii, pot fi consiliaţi din punct de vedere profesional, pot beneficia de formare profesională evaluare şi recunoaşterea competenţelor profesionale obţinute în sistem nonformal şi informal şi altele.

Programele de formare profesională au drept scop şi asigură iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea persoanelor aflate în cautarea unui loc de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici