ANPC a găsit nereguli în ceea ce priveşte compensarea facturilor de energie la două firme

Inspectorii ANPC fac verificări la 37 de firme care furnizează energie, iar la două dintre acestea au fost descoperite nereguli privind compensarea facturilor. Preşedintele ANPC spune că acţiunea de control nu s-a încheiat.

1656 afișări
Imaginea articolului ANPC a găsit nereguli în ceea ce priveşte compensarea facturilor de energie la două firme

ANPC a găsit nereguli în ceea ce priveşte compensarea facturilor de energie la două firme

Preşedintele ANPC Mihai Culeafă a spus miercuri că până în momentul de faţă au fost controlaţi 37 de operatori economici, cu unul sau mai multe puncte de lucru în toată ţara, unde au fost depistate câteva neconcordanţe în ceea ce priveşte legea 259 de compensare şi plafonarea a preţurilor.

Acesta a dat ca exemple două firme. „Doi mari operatori economici au emis facturi pe luna noiembrie fără a aplica plafonarea sau compensarea preţurilor, menţionând faptul că au întârziat normele de aplicare a legii. De asemenea, au calculat noile preţuri pornind de la valoarea lor fără TVA. În acest caz, s-a propus încetarea de practici comerciale incorecte”, a spus Mihai Culeafă.

El a precizat că acţiunea de control este în desfăşurare.

Şeful ANPC a anunţat că verificările vor continua în perioada următoare şi se vor intensifica în toată ţara la absolut toţi operatorii economici, furnizori de energie electrică şi gaze.

Confom acestuia, sancţiunile în cazul firmelor pornesc de la avertisment şi ajung până la amenzi de 50.000 de lei şi ca măsuri complementare refacerea facturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici