ANPC: În toate unităţile şcolare verificate în Capitală se vindeau alimente nerecomandate copiilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a dispus verificarea unor unităţi şcolare din Capitală, echipele de control descoperind că produse aflate pe Lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi elevilor erau comercializate la chioşcurile din toate şcolile controlate.

187 afișări
Imaginea articolului ANPC: În toate unităţile şcolare verificate în Capitală se vindeau alimente nerecomandate copiilor

ANPC: În toate unităţile şcolare verificate în Capitală se vindeau alimente nerecomandate copiilor (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că toţi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea prin chioşcuri sau cantine din unităţi şcolare din Bucureşti comercializau alimente nerecomandate şcolarilor.

Cerbulescu a precizat că acţiunile de control au acoperit 10 unităţi de învăţământ şi în toate au fost identificate produse precum ciocolată, băuturi răcoritoare necarbogazoase cu un conţinut de zaharuri de 12,5g/100 g produs şi cu un conţinut mare de sare, chipsuri, bomboane şi acadele, biscuţi săraţi, pizza, sandwich-uri şi produse de patiserie cu conţinut mare de grăsimi, cu deficienţe de etichetare sau neambalate, dar şi preparate culinare fără afişarea la loc vizibil a preţurilor pe porţie şi a listei substanţelor cu posibil efect alergen conţinute de acestea.

Preşedintele ANPC a precizat că deficienţele constatate în chioşcurile amplasate în incinta unităţilor şcolare verificate au fost transmise conducerii şi administratorilor unităţilor şcolare şi au fost aplicate măsuri complementare de oprire temporară a activităţii chioşcurilor până la intrarea în legalitate.

De asemenea, Cerbulescu a anunţat că va dispune organizarea de astfel de verificări la nivelul întregii ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici