ANSVSA a dat amenzi de 36.000 de lei pe litoral, în perioada 9-15 iulie

ANSVSA a controlat în perioada 9-15 iulie peste 200 de unităţi de pe litoralul românesc, constatând nereguli în manipularea şi depozitarea alimentelor şi nerespectări a condiţiilor de igienă, motiv pentru care inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 36.000 de lei, anunţă autoritatea.

100 afișări
Imaginea articolului ANSVSA a dat amenzi de 36.000 de lei pe litoral, în perioada 9-15 iulie

ANSVSA a dat amenzi de 36.000 de lei pe litoral

„Au fost constatate nereguli cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, dar şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, precizează Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 6 restaurante, 3 unităţi tip fast-food, 1 unitate tip bufet, 1 magazin alimentar, 1 laborator cofetărie/patiserie, 5 baruri, 1 depozit alimentar, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 36.000 de lei şi a fost elaborată o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru 1 depozit alimentar.

Autoritatea Sanitar Veterinară menţionează că inspectorii ce activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, au verificat 204 de unităţi în Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici