Antal: Judeţele Covasna şi Harghita au deja de facto un statut special. Sper să aibă şi de iure

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, spune că judeţele Covasna şi Harghita au deja "de facto" un statut special şi speră că vor avea şi "de iure", în prezent fiind judeţe care nu pot avea propriul steag sau unde primarii pot fi amendaţi fiindcă nu poartă eşarfa tricoloră.

224 afișări
Imaginea articolului Antal: Judeţele Covasna şi Harghita au deja de facto un statut special. Sper să aibă şi de iure

Antal: Judeţele Covasna şi Harghita au deja de facto un statut special. Sper să aibă şi de iure (Imagine: Kiss Edit/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, sâmbătă, la finalul unei dezbateri pe tema autonomiei, desfăşurată la Sfântu Gheorghe, că judeţele Covasna şi Harghita "de facto au deja un statut special", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Judeţele Harghita şi Covasna de facto deja au un statut special. Noi suntem judeţele unde nu putem avea steag al nostru, restul judeţelor pot avea. Noi suntem judeţele în care un primar poate fi amendat pentru că pe 15 martie sau pe 23 octombrie nu poartă eşarfa tricoloră", a spus primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Antal a menţionat că se întâlneşte foarte des cu mulţi primari din ţară ai marilor oraşe şi observă că, spre exemplu, niciunul dintre ei nu a avut probleme pentru că participă la anumite reuniuni fără eşarfa tricoloră.

"Deci, avem deja statut special de facto, sper să avem şi de iure", a conchis Antal Arpad.

Mai mulţi specialişti, politicieni români şi maghiari au participat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, la o conferinţă intitulată "Autonomie şi regionalism - provocările deceniului", organizată de CNMT şi de Institutul Balvanyos. Cu această ocazie a avut loc şi o masă rotundă la care au fost prezenţi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), preşedintele CNS Izsak Balazs, preşedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, liderul local al PNL Mădălin Guruianu, precum şi preşedintele PPMT Toro T. Tibor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici