Anton: Blue Air va fi sancţionată pentru că la zborul test a avut la bord ziarişti ca pasageri

Compania Blue Air va fi sancţionată din cauză că la bordul aeronavei care a efectuat, luni, o cursă test, fără pasageri, s-au aflat şi ziarişti, acest lucru nefiind permis, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Marin Anton.

30 afișări
Imaginea articolului Anton: Blue Air va fi sancţionată pentru că la zborul test a avut la bord ziarişti ca pasageri

Anton: Blue Air va fi sancţionată pentru că la zborul test a avut la bord ziarişti ca pasageri (Imagine: Mediafax Foto)

"Compania Blue Air va fi sancţionată din acest motiv, chiar dacă jurnaliştii şi-au asumat riscul semnând o declaraţie pe propria răspundere. Nu aveau voie sa faca acest lucru, deoarece era o situaţie specială", a declarat Anton Marin.

O cursă Blue Air a efectuat, luni, un zbor test pe ruta Bucureşti-Bacău-Suceava-Cluj-Napoca şi retur.

Condiţiile de zbor din zona considerată contaminată de cenuşa vulcanică sunt normale şi nu pun în pericol siguranţa avioanelor, potrivit lui Dan Ştefănescu, pilotul aeronavei Blue Air care a făcut luni o cursă test, fără pasageri, în zona respectivă.

"Totul este normal. Parametrii motoarelor şi ai avionului au fost la valori normele. Am intrat exact în zonele raportate ca fiind cele mai contaminate, la o altitudine între 3.000 şi 8.000 de metri. Am întâlnit formaţiuni noroase, dar care nu aveau caracter de cenuşă vulcanică, sau dacă au fost prezente nu au influenţat cu nimic operarea aeronavei. După aterizare avionul a fost inspectat de către echipa tehnică, dar nu au identificat defecţiuni", a afirmat Ştefănescu, director de zbor la Blue Air.

Spaţiul aerian românesc s-a redeschis în totalitate, luni seară, fiind operaţionale şi aeroporturile din Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Suceava, Constanţa şi Tulcea, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Marin Anton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici