Antreprenorii speră ca vaccinul împotriva COVID-19 să le salveze afacerile

  • Prioritate la vaccin au angajaţii din domeniul sănătăţii şi cei din grupa de risc
  • Antreprenorii aşteaptă vaccinul ca să-şi salveze afacerile
  • În luna noiembrie au dispărut peste 6.000 de firme
538 afișări
Imaginea articolului Antreprenorii speră ca vaccinul împotriva COVID-19 să le salveze afacerile

Ştii deja că viitoarea lună se vor vaccina doar cadrele medicale şi angajaţii din domeniul sănătăţii. Urmează cei din categoria de risc.

Până ce vaccinul va ajunge la întreaga populaţie, patronii trag cu dinţii de afaceri. Ei nu ezită nicio secundă, când vine vorba de vaccin. Dimpotrivă, îl vor cât mai repede.

Oana Iliescu are două restaurante în Capitală. Unul nu mai funcţionează din martie pentru că nu avea terasă. Celălalt aşteaptă clienţi, dar nu apar, din cauza frigului.

Oana Iliescu, proprietar Trattoria Della Nonna: Foarte greu, adică cifrele de afaceri sunt foarte jos. Noi nu ne mai gândim la un câştig, la un profit, ne gândim doar să supravieţuim, să putem să ne achităm facturile şi să ne putem achita angajaţii. Sinceră să fiu, aştept orice speranţă pe care o avem să revenim la normal, dacă asta este soluţia. Vaccinul sigur-sigur l-aş face, dacă îmi garantează că lucrurile vor reveni la normal. Noi avem speranţe mai mult în primăvară, decât în vaccinarea populaţiei atât de rapid.

Între timp, până vine vaccinul, în fiecare zi mai moare câte un business. În luna noiembrie, de exemplu, au fost 873 de firme care şi-au suspendat activitatea, 538 care au intrat în insolvenţă şi 4.796 radiate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici